Annons

Lennerwald: ”Femklöverns planer kvarstår”

Igår meddelade den borgerliga femklövern i Region Skåne att man inte har för avsikt att överklaga förvaltningsrättens dom som ogiltigförklarar vårdproduktionsberedningens tidigare beslut att avveckla operationsverksamheten på Landskrona lasarett.  

Ingrid Lennerwald (S), vice ordförande i utskottet och en de 176 personer som överklagade beslutet välkomnar den borgerliga regionledningens besked att man avser att följa förvaltningsrättens dom angående flytten av operationsverksamheten.
– Visserligen vill majoriteten fortfarande inte erkänna att beslutet att flytta operationsverksamheten från Landskrona är av viktig principiell karaktär, men det är bra att den borgerliga majoriteten väljer att inte överklaga domen, säger hon.

Annons
 

Men Ingrid Lennerwald påpekar att detta bara är en tillfällig respit för Landskrona.
–  Jag är övertygad om att planerna om att lägga ner operationsverksamheten i Landskrona kvarstår, men majoriteten kommer inte kunna smyga sina beslut förbi den demokratiska beslutsprocessen en gång till. Och med tanke på att valet närmar sig med stormsteg så ser jag att fortlevnaden av Landskrona lasarett kommer att bli en fråga som avgörs av skåningarna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser