Annons

Glädje bland de sjukhusanställda

Det drogs många lättnande suckar uppe på Landskrona Lasarett igår.
– Det är kanonbra, säger Anders Westin och sneglar ner på sin tröja men blir genast allvarlig igen.
– Det är inte över än. Det är viktigt att poängtera, säger narkossköterskan som varit en av de drivande i kampen att rädda operationsavdelningen kvar på lasarettet.
– Vi ser detta som en första delseger och en jubileumspresent till Landskrona.

Anders Westin poängterar att det varit många som engagerat sig i kampen och att han vill tacka alla som bidragit till regionledningens besked igår.
– Det bevisar att den lilla människan kan driva genom förändringar och att de demokratiska spelreglerna fungerar, säger han.

Annons
 

Anders Westin har större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat på lasarettet i Landskrona och är luttrad åt de organisationsförändringar som dyker upp med jämna mellanrum.
– Just nu är organisationsfrågan uppe i Kammarrätten och helt logiskt sett bör väl inget hända ens i Landskrona innan regionen får ett avgörande därifrån. Men logik tillhör i och för sig inte Femklöverns paradgren.

Landskronas OP-avdelning har vid granskningar fått höga betyg.
– Vi är och förblir en välfungerande avdelning och har varit ett föredöme, trots rådande situation. Vi är en av få avdelningar i Region Skåne som under våren levererat till punkt och pricka.

Under den första manifestationen var det en del som höjde på ögonbrynen när just Anders Westin i sitt tal förordade en skattehöjning i regionen för att rädda situationen inom vården.
– Det fick genomslagskraft och det står jag fast vid även idag. Vi kan inte ha en vårdapparat som går med miljardförlust. Då räcker det inte med att lägga ner Landskrona lasarett. Gör politikerna inget åt situationen så ligger betydligt fler sjukhus illa till.

Den 16:e augusti arrangerar  regionen en seminariedag på Dockplatsen i Malmö. Räkna med att ”syrrorna” från Landskrona kommer att vara på plats och kräva fortsatta svar från regionpolitikerna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser