Annons

Från karnevalen via Pettson & Findus till EM

I söndags fyllde Sander & Gander tältet på kasernplan när karnevalen bjöd in till stans största barnkalas. Sommar brukar innebära bråda dagar för barnens favoriter och inget undantag i år.
Stefan Andersson, Sander i barnduon har åter igen komponerat  musik till Ballongteaterns uppsättning av ”Pettson & Findus” i Ängelholm och snart väntar ytterligare ett äventyr.
– Vi kommer att medverka och rent av vara dragplåster vid en stor familjedag i Växjö nu i samband med damernas fotbolls-EM, säger Stefan Andersson och kan inte låta bli att tycka det är lite ”kingit” att ha blivit engagerad av FIFA.

Samtidigt är det fjärde gången du fått  komponera musik till Ballongteaterns ” Pettson & Findus” i Ängelholm. Berätta!
– Ja, och det är alltid lika kul. Jag får alltid fria händer att skapa musik till föreställningen och efter att ha läst boken tre gånger bestämde jag mig för att göra texter till följande händelser i boken:

Annons
 

”Morgongymnastik” – Findus sjunger hur det känns när det kittlar i kroppen så att man inte kan ligga still och han blir överlycklig när Pettson ska bygga ett hus till honom!

”Utan Katt” – Pettsons solo när han tycker att det känns ensamt i stugan utan Findus katt-i-fnatt. Texten är nästan ordagrant från boken och är en sorglig sång i DUR!

”Snubbeltråd” – Räven kanske kommer när Findus ska sova och Pettson spänner trådar som Findus måste testa! Gissa vad som händer?

”Jag är Gubbens katt” – En repris från förra året då skådespelarna önskade en ny sång en vecka innan föreställningen. Alla var så nöjda med låten att den får gå i repris i år.

– Jag skrev de nya låtarna och texterna preliminärt på sportlovet – jag är musiklärare på Västervång här i Landskrona – och har sysslat första veckan på sommarlovet med att arrangera och spela in låtarna. Nu har Ballongteatern hämtat mitt material och jag kan rulla tummarna under sommaren när de ger föreställning 7 juli – 11 augusti varje söndag, måndag och torsdag med två föreställningar en klockan 13 och en klockan 15, säger Stefan Andersson och som traditionen påbjuder fixar vi till en tävling med en hel massa biljetter i prispotten.

– Hembygdsparken i Ängelholm är helt klart värd en utflykt och än bättre blir det med en föreställning på den mysiga friluftsscenen, avslutar Stefan Andersson.

Fortsätt till tävlingen >> (pågår till lunch den 16/7)

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser