Annons

Vansbrosimmare redo för en tur till Ven

Vansbrosimningen, ett av världens största simevenemang, gick av stapeln i helgen och 27-årige André Ahlfors Dahl från Landskrona var en de cirka 14 000 friskusarna som simmade 3000 meter i det 17-gradiga vattnet.

Hur var det?
– Det var helskönt. Det kvalar lätt in bland det roligaste sakerna jag gjort. Stämningen, folket, vädret, vattnet. Allt var perfekt, Sommar Sverige i Vansbro levererade verkligen till hundra procent.

Annons
 

Har du gjort någon av klassikerna tidigare?
– Inte än, men tanken var att komma igång och köra en ”provrunda” av loppen i mån av tid och plats för att sedan efter studierna med en lite tjockare plånbok satsa och göra en riktig klassiker och slutföra alla loppen inom samma år. Så årets simning var mest för att skaffa sig en känsla för loppet, få en bra tid och ta med den erfarenheten till nästa gång.

Vad har du för erfarenhet av att simma utanför simbassänger annars?
– Jag har varje år sedan jag lärde mig simma alltid gjort mitt egna lilla mini OpenWater lopp mellan Cement och Lill-Olas,  men det har varit det. Fram tills jag tog upp master simningen för 1,5 år tillbaka så har OpenWater aldrig fått tid på grund av elitsimningen i bassäng. Men nu är vi ett härligt gäng i mastergruppen i SK Lödde som ska försöka genomföra lite mera OW-simning och för den delen också klassikern, triathlon och kanske en Ironman med.

På vilken plats hamnade du?
– Fick en helt ok plats som 67:a i år, vilket jag är nöjd med.

Vilket är ditt nästa galna upptåg?
– Det är inte helt spikat än med antalet och datum men det set ut som om jag kan få med mig några stycken av OW-simmarna samt några triathleter och ta en liten avkopplande simtur till Ven fram och tillbaka i sommar. Sen låter ju Helsingborg-Helsingör inte så dumt i heller för ett framtida äventyr…

Något annat du vill tillägga?
– Tror faktiskt det inte har löst sig med en följebåt för simturen till Ven så om det finns någon snäll själ i staden som kan tänka sig att följa ett gäng simmare till Ven så vi undviker tråkigheter bland de stora fartygen så kan de ju höra av sig. Jag kan om inte annat bjuda på en glass på ön innan jag simmar tillbaka, avslutar André Ahlfors Dahl med ett brett smile.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser