Annons

Stockholmsbidrag till halsduken

Ett flertal medlemmar i Föreningen Landskronabor i Stockholm, Flis, är på besök i sin gamla hemstad. På måndagen passade tio av dessa på att överlämna ett välkommet bidrag till den gigantiska halsduk som stickas och som ska viras runt Landskrona på FN-dagen den 24 oktober.
– Det är 90-åriga Majken Ivarsson som stickat sex meter. Tyvärr är hon inte här idag då hon befinner sig hos nära och kära på Gotland, säger Bibbi Andersson, ordförande i Flis då hon lämnar över rullen till Inger Rosvall som ansvarar för stickprojektet.
– Vi är nu uppe i 9438 meter halsduk och det är med råge svenskt rekord, säger hon och skiner ikapp med sommarsolen.

Efter överlämnandet bjöds Flis-medlemmarna på en tvåtimmars guidad tur genom staden för att få den medeltida historien berättad för sig. Ett föredrag kring Selma Lagerlöf hanns också med.
Det är härligt här. Vi började med att träffas på Nannas (Nuvarande Trädgårdscaféet. Reds anm) och snackade gamla minnen över en fika innan vi gick hit. Nu ser vi fram emot en härlig rundtur på stan, säger Bibbi Andersson och Inger Rosvall avslutar med att bjuda in följet till hennes koloni.
– Jag har en stuga på Citadellområdet och stickekorgarna står framme. Det kanske kan bli någon meter till, skrattar hon.

Annons
 


Bibbi Andersson, ordförande i Flis överlämnar 6 meter halsduk till Inger Rosvall som ansvarar för stickprojektet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser