Annons

Ny chef på Haldex

Haldex utser Staffan Olsson till ny Senior Vice President, Global Operations, med start senast den 1 januari 2014. Staffan Olsson har omfattande erfarenhet av ledarskap och internationell tillverkning inom den kommersiella fordonsindustrin. Han kommer närmast från Scania Group.

Staffan Olsson har en gedigen erfarenhet av industriell verksamhet inom den kommersiella fordonsindustrin har innehaft en rad ledande positioner både i Sverige och i Brasilien inom Scania Group. Staffan Olsson är 46 år och utbildad Civilingenjör i Industriell Ekonomi från Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg, Sverige.
– Vi är mycket glada att välkomna Staffan till Haldex. Han har en mycket passande bakgrund och de ledaregenskaper som krävs för att lyckas på denna utmanande globala position. Vi är övertygade om att Staffan har rätt erfarenhet för att leda och utveckla Haldex verksamhet i rätt riktning, säger Haldex VD och koncernchef, Bo Annvik.

Annons
 

Som Senior Vice President, Global Operations, kommer Staffan Olsson också att ingå i koncernens ledningsgrupp. Han ersätter Ulf Ahlén, som har tjänstgjort som tillförordnad SVP, Global Operations, sedan den 1 april 2013. Global Operations är den funktion inom Haldex som ansvarar för produktion och operationell excellence på alla tillverkningsenheter inom bolaget.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser