Annons

Normal karnevalshelg för polisen

Precis som tidigare år så har det varit skapligt lugnt på karenvalen trots, eller kanske tack vare att så mycket folk är i rörelse. Enligt polisen själv är det bara fickstölder som sticker ut.
– Även om sex fickstölder inte är så mycket med tanke på hur mycket folk som vistas i centrum dessa dagar, så hade vi ju önskat att siffran var noll, säger Anneli Manelli, närpolischef i Landskrona, som ger några praktiska tips på hur du som besökare på karnevalen kan undvika ficktjuven.
– Förvara inte pengar och bankkort i bakfickan. Förvara inte kod och bankkort tillsammans och slutligen, om du använder handväska så se till att den är stängd och lämna den inte utan uppsikt.

Förutom stölderna har ett par fall av misshandel kommit polisen till handa. I lördags anmälde även en kvinna i 40-årsåldern att hon utsatts för en våldtäkt. Polisen är dock förtegen om omständigheterna och vill inte för media sammankoppla våldtäkten med karnevalen.
– Jag kan inte gå in på var, när och hur våldtäkten har gått till. Det enda jag kan bekräfta är att den inträffat nyligen och att gärningsmannen är okänd för kvinnan som utsatts, säger Tina Anderberg på polisens familjevåldsavdelning.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser