Annons

Landskronabo försvunnen

Den 33-årige Landskronabo som försvann spårlöst i onsdags förra veckan är ännu inte upphittad. Mannen ska enligt vittnesuppgifter ha lånat en båt i Råå för att åka till Danmark. Senare på dagen fick den danska polisen uppgifter om att en båt exploderat utanför Helsingör. Om det rör sig om samma båt som Landskronabon tagit kan inte polisen i Sverige avgöra.
– Det enda vi kan bekräfta är att han lämnat Råå, säger Fredrik Bjerkeborn på polisens informationsavdelning.
– Vad gäller båten som brann i Danmark så är det polisen i Helsingör som utreder och vi försöker få tag på dom för att få bekräftat eller dementerat att det rör sig om båten med den försvunna 33-åringen.

I fredags skrev Helsingør Dagblad att båten är så utbränd att det är svårt för polisen att få fram teknisk information om hur branden eller explosionen startat. Klart är dock att det rör sig om en Fletcher modell 20 från 1996 med en motor av märket Mercury Cruiser.
– Jag kan som sagt inte säga om det rör sig om den aktuella båten men vi jobbar just nu för att hitta något eventuellt samband, avslutar Fredrik Bjerkeborn.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser