Annons

Götheborgs spektakulära ankomst

Götheborg prisad i världens största tävling för Tall Ships.
I helgen gick startskottet för Tall Ships Races 2013 – världens största kappsegling och redan har de första priserna delats ut.

Götheborg som nyligen gästade Landskorna vann pris för mest spektakulära ankomst. Tillsammans med det ryska skeppet Shtandart genomförde hon ett helt unikt sjöslag, som också blev invigningen av Tall Ships Race festivalen i Århus.

Annons
 

Över etthundra skepp från hela världen hade samlats i Århus i Danmark för gemensam avfärd mot Falsterbo varifrån starten för den första tävlingsetappen i Tall Ships Races 2013 går.

Målgången är i Helsingfors dit skeppen väntas anlända om en dryg vecka.
– Vi ser väldigt mycket framemot den här första tävlingsetappen och det ska bli intressant att se hur bra Ostindiefararen Götheborg seglar i jämförelse med andra skepp, säger Håkan Beskow, vd för Svenska Ostindiska Companiet.

Ombord på skeppet pågår förberedelserna för fullt. Den nypåmönstrade besättningen utbildas och tränas för att vara redo inför tävlingen.
– Skeppet är konstruerat för att ta mycket last och inte för att segla snabbt men hon seglat mycket bättre än många tror. Det tillsammans med min duktiga besättning hoppas vi på att kunna överaska i tävlingen, säger kapten Carsten Hedlund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser