Annons

Rude BoIS åter på en randig scen

Idag är det dags för en av karnevalens stora höjdpunkter. Åtminstone om man frågar de som var med under Landskrona BoIS senaste storhetsperiod, den mellan 2001-2005. Rude BoIS gör en minst sagt efterlängtad comeback. Klocka 21 spelar kultbandet i tältet på Kasernplan.

– Varför sjunger vi om fotbollsgolf? Vad menar ni? Han är fin Lasse,
säger Roland ”Stolle” Telin när han berättar om missförståndet som uppstod när bandet berättade om sin nya låt för den inhyrde keyboardisten.
– Den heter ”Kan det bli för mycket BoIS,  fotboll och sång”, hur får han det till fotbollsgolf?
Lasse är Lars Odeholm, det närmsta man kan komma en nestor inom musiklivet i Landskrona och något av bandets motor, eller?
– Hahaha.. ja han är väl den ende musikern i bandet, säger Stolle och en ny skrattsalva följer.
– Han är vår Ian Stewart, inflikar Anders ”Tuffen” Jeppsson och fortsätter.
-Tyvärr har Svegis raketbas gått sönder, säger han och Michael Svegbrandt vräker av sig något otydbart.
– Det löser sig till lördag men typiskt honom att försöka imponera när Pude (Patrik Johansson) var med och repade, fortsätter gitarrist Jeppsson.
Jajaja. Tjata!. Har någon sett mina solbrillor, hojtar Svegis och försvinner tillbaka in i replokalen.

Det mesta är sig likt. Känner man Rude BoIS:arna så vet man att tonläget är högt, hårt och hjärtligt. Det har nu gått åtta år sedan bandet lade av. Då djupt desillusionerade.
– Det var för många inställda återtåg och vi väntar fortfarande på det. Det var helt enkelt inte  roligt, förklarar Stolle och de som kan ni nutidshistoria kring BoIS är med på vagnen.
– Vi lovade då varandra att aldrig mer.

Annons
 

Men hur kommer det sig att det trots allt blev en comeback?
– Det lama intresse kring BoIS. Så kan vi inte ha det, understryker Anders Jeppsson.
– Det måste bli bättre drag kring klubben och detta är vårt sätt att bidra till det. Det måste också bli bättre tryck på IP, på såväl ståplats och sittplats.

– Nu är det glädje! 2015 när BoIS fyller 100 år ÄR det Allsvenskan. Så nu är det istället vi som börjar återtåget, inflikar Svegis som hittat sina brillor.
– Det förmodar vi i bandet att BoIS också satsar på, och halva Landskrona. Det gäller bara för de att vinna lite matcher.

Spelningen har nästintill kultstatus innan den ens avverkats. Bland karnevalsrävar snackas det redan som årets höjdpunkt. Fem repetitioner har Rude BoIS hunnit med och på generalrepet lät det som som på tiden det begav sig kan Landskrona Direkt intyga. Med fem plattor i bagaget har bandet material att fylla den 1,5 timme långa speltiden.
– Förhoppningsvis ska vi få igång publiken ordentligt också. Bland  annat hoppas vi få igång hejarrramsor och duger de så kommer jag att dela matchbiljetter till nästa hemmamatch mot Varberg, berättar Stolle.

Det var i slutet av förra seklet som bandet bildades. Fröet såddes redan i mitten av 1990-talet när Patrik ”Pude” Johansson cyklade förbi en styrelsefest och spontat drog fram gitarren och rev av Kal P Dals ”Johnny vad gör du”.
– Vi skaffade därefter en lokal i en källare på Vengatan, minns Anders Jeppson och en sommar fixade vi en fest och skapade då bandet som gjorde sin första spelning på gården utanför lokalen. Naturligtvis var Pude då på plats och körde  ”Johnny vad gör du” och det kommer han att göra på lördag också.

Och vem vet kanske kommer ytterligare någon BoIS:ig gästartist att dyka upp, inflikar Stolle,

Tältet kommer att dekoreras med BoIS-flaggor och bandet uppmanar publiken att klä sig i svart och vitt.
– Det ska bli som en hemmamatch där vi garanterat vinner. Detta är vår jubileumspresent till Landskronaborna, avslutar Stolle.


Svetten lackar. Intensiteten är hög när Rude BoIS repar.


Sveriges fräckaste supporterband är redo för comeback.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser