Annons

Hästsnack hos fritidsnämnden

Vi noterar att politikerna i fritidsnämnden pratat en del om hästar vid sitt senaste möte. Bland annat hade det inkommit en skrivelse från Landskrona Ridklubb vars ridhus förlorat sin kvalitetsmärkning.

Det var i april som Skånes Ridsportförbund vid sitt ordinarie besök tog bort kvalitetsmärkningen som anläggningen haft sedan 1999.
– Anläggningen är rejält sliten och nergången och det inbegriper alla utrymmen. För att nämna något så är toaletterna och de så kallade omklädningsrummen under all kritik, poängterar Skånes ridsportförbund i sitt utlåtande som även anser att själva ridhusets mått om 20 x 40 meter är undermålliga och omöjliggör tränings- och tävlingsverksamhet.
Klubben får däremot beröm för att anläggningen som förövrigt ägs av kommunen är välskött men för undermållig för dagens krav på ridanläggning.
Nu finns 4 miljoner kronor avsatta i investeringsbudgeten under 2014 för att komma till rätta med faciliteterna.

Annons
 

– När det gäller ridhuset i Viarp kommer vi tillsammans med stadsbyggnadsförvaltningen att sätta oss ner och titta på detta och i höst återkomma med ett svar på hur stödet till de kan se ut, säger Göran Nyström, förvaltningschef för Kultur och Fritid.
– Min gissning är att båda ridhusen kommer att uppgraderas under nästa år.

I väntan på en utbyggnad av vandrings-, cykel och ridleder som finns med i planen för 2016 hade fritidsnämndens vice ordförande Simon Andrijevski (S) noterat att det fanns kvarlämnad hästspillning på motionsspåret i Lill-Olas.
Förvaltningens utvecklingsstrateg Tom Sörensson svarade att det inte var tillåtet och utlovade att kontakta ridklubbens ridskolechef för att förtydliga just detta.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser