Annons

Nu kommer solen lagom till karnevalen

Strax innan lunch får redaktionen dagens gladaste telefonsamtal. Det är väderoraklet Hans Lehrecke som ringer.
– Jag kan glädja läsekretsen  med att det ser bra ut med vädret under karnevalsveckan. Imorgon får vi sol med lite moln, sen stundar fyra dagar med strålande solsken innan det på onsdag blir lite svalare med växlande molnighet. Men uppehållsvädret består även över avslutningshelgen, utlovar Hans Lehrecke.

Frågan är då vad han själva ska hitta på under de nio karnevalsdagarna?
– Jag har en del att fixa med mitt hus men det finns mycket som ser intressant ut. Kanske blir det en tur in till stan när Rude BoIS spelar och varför inte på tisdag då Mikael Wiehe står på scen på Rådhustorget.  En annan sak som verkar intressant är att åka med i en R.I.B-båt ut mot Ven. Ni vet väl att jag i yngre dagar rott ut till ön och tillbaka vid minst 40 tillfällen. En gång rundade jag rent av ön. En annan gång hade min mor ringt till lotsen och bett de bogsera mig tillbaka, minns han. 
– En gång blev jag tagen för en flykting söder om Kyrkbacken. Tullaren på Ven rotade runt i båten som jag dragit upp på strandkanten. Han trodde jag var en ungersk flykting. Han blev besviken när det visade sig vara en Borstahusare. Då kom en fiskegumma fram och sa: ”Det var min själ lika gott åt honom.”

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser