Annons

Kyrkans karnevalsfirande flyttar

Tidigare år har Svenska Kyrkans karnevalstält legat längs Drottninggatan vid Sofia Albertina Kyrka. När kyrkan inleder sitt firande av årets jubileumskarneval den 10 juli har de sitt tält i Gamla kyrkans grund i Stadsparken.
– I och med att karnevalsområdet har ritats om i år så har vi flyttat tältet dit istället. Det är dock öppet i Sofia Albertina under karnevalen. Där erbjuder vi ett stilla rum mitt i karnevalens myller, säger Gunnel Scharin på Landskrona församling.

De som kommer till tältet kommer att känna igen sig. Musikakter varvas med skapande verksamhet och som vanligt kan man ta en fika med hembakta kakor och handla rättvisemärkta varor. Några av artisterna som dyker upp i tältet under veckan är Behrang Miri med band, Kundalini, Trinity, Highway 40 samt Johan Östberg och Helena Rask. Hela Svenska Kyrkans program hittar du här.

Annons
 

Klockan 20.30 lördagen den 13 juli är det insläpp till den traditionsenliga karnevalsmässan i Sofia Albertina och årets artist är Caroline af Ugglas. Precis som tidigare år är det gratis inträde men man behöver en gratisbiljett.
– Den kan man hämta i vårt tält från och med klockan 13.00 samma dag, informerar Gunnel Scharin och avslutar.
– Missa inte karnevalsgudstjänsten i vårt tält klockan 11.00 söndagen den 14 juli. Sommargospelkören och Domnivet medverkar och det bjuds även på kyrkkaffe.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser