Annons

Skateskolan har rullat igång Skateskolan vid Kasernplan är igång. Man kan dock åka utan att gå i skolan.

Nu har årets upplaga av skateskolan dragit igång på Kavallerigatan vid kasernplan. Ramperna är byggda, container på plats och skatelärarna är taggade.
– Vi kör en grupp som kommer 10.30-12.00 tisdagar och torsdagar och en som kör samma tid onsdagar och fredagar. Då hinner vi med alla som vill lära sig mer, säger Anton Andersson som har sitt bästa sommarjobb någonsin.
– Det är fantastiskt. Jag har själv skajtat i fyra år och minns hur det var när man var ny. Hit kommer de som aldrig har stått på en bräda men även de som har mer erfarenhet men som kanske vill lära sig ett speciellt hopp eller trick.

För de som inte vill gå i skateskolan men ändå vill testa att åka skateboard, eller rullbräda som det en gång i tiden hette, så går det bra.
– Mellan klockan 13.00 och 18.00 tisdagar till fredagar kan man få låna bräda och åka fritt på ramperna. Och är det något man undrar över så finns här alltid folk.

Annons
 

Nytt för i år är att man har en studio på platsen.
– Det är container med digital musikverkstad och en DIY (do it yourself) -ateljé och där finns även symaskin, stenciler, färg, verktyg med mera. Ledare för Kulturstöd Unga finns på plats och hjälper.

Det märks tydligt att Anton Andersson och hans kompisar trivs på platsen. – Här är skönt att vara. Man behöver inte ens åka. Här är perfekt och hänga, avslutar han.


Sexårige Conrad Svensson får hjälp av pappa André nerför en av ramparna.


Anton Andersson har säkerligen ett av sommarens häftigaste feriejobb.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser