Annons

Csaba har muckat Klockan 8 i morse öppnades celldörren och Csaba Bene Perlenberg kisade mot det skarpa ljuset som slog emot honom.

Klockan 22 i går kväll steg Csaba Bene Perlenberg in cellen i Visby för att visa sitt stöd för Dawit Isaak och i morse klockan 8, tio timmar senare klev han ut.

Hur kändes det?
 – Den första timmen låg jag och grubblade en hel del. Då hade jag lite ångest. Sen så somnade jag ganska snabbt.

Annons
 

Beskriv cellen?
 – Marken är sand och jag låg på en filt, och så sov jag i en sovsäck. En annan filt fick vara kudde.

Hur var det med sömnen?
 – Det har varit ganska intensiva och långa dagar här i Almedalen i övrigt, så jag sov faktiskt som en stock. Det var första gången jag somnade innan kl. 02 på fyra dagar, så det var en ursäkt för att somna tidigt, faktiskt.

Vad tänkte du på?
 – Att jag hoppades att jag inte skulle behöva använda hinken. Och det behövde jag inte heller.

Har du varit inlåst tidigare?
 – Jag fastnade i en hiss på Borgmästargatan när jag var ganska liten, och det kom faktiskt tillbaka till mig innan jag somnade. Det tyckte jag var ganska obehagligt. Minnet har en märklig förmåga att göra sig påmint.      

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser