Annons

Sex Sum-Sim medaljer till LS

Den gångna veckans Svenska Ungdomsmästerskap i Simning (Sum-Sim) blev en stor framgång för hemmaklubben Landskrona Simsällskap. LS knep hela sex medaljer, två guld, ett silver och tre brons.

14-åriga Hampus Svensson blev tävlingarnas stora utropstecken genom att krossa allt motstånd på favoritdistansen 100 ryggsim. Tiden 1.02,35 i försöken och 1.02,83 i finalen innebar ett personbästa med hela 4,5 sekunder och en segermarginal på nästan 2,5 sekunder.
– Hampus tog dessutom ett individuellt brons på 100 frisim (56,35), informerar David Söderstjerna, chefstränare i Landskrona Simsällskap som fick se sina adepter göra en klättring i  poängligan från förra årets 36:e till årets 16:e plats.

Annons
 

15-åriga Alfred Christensson lyckades med bedriften att ta sitt fjärde raka Sum-Sim guld på 100 fjärilsim genom 58,53, en tid i paritet med personbästa. Alfred tog även han ett individuellt brons på den något ovana distansen 200 fjärilsim (2.16,82).

Clara Vater född -97 simmade i konkurrens med ett år äldre tjejer hem ett silver på paraddistansen 100 ryggsim.
– Claras tid 1.06,53 innebar dessutom ett nytt klubbrekord, upplyser David Söderstjerna.

Killarnas lag över 4×100 medley i klassen 15 år och yngre tog en meriterande bronsmedalj med tiden 4.17,80. Laget bestod av ovan nämna Hampus Svensson-99 (ryggsim) och Alfred Christensson-98 (fjärilsim) samt Filip Tretonius-99 (frisim) och Emil Hassling-00 (bröstsim).
– En stark bedrift med tre killar som har ett år kvar i klassen, avslutar David Söderstjerna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser