Annons

BoIS föll i sista sekunden

De fem övertidsminuterna hade gått när Sundsvalls inhoppare Niklas Maripuu nickade in 3-2 till hemmalaget. Frustrationen hos de randiga spelarna var förståelig. Speciellt med tanke på att man ledde matchen med både 1-0 och 2-1 efter mål av Fredrik Olsson. Men nu är fotbollen inte alltid rättvis.

BoIS började matchen bäst och hade en del snygga anfallskombinationer men de där riktigt heta chanserna ville inte infinna sig. Efter en kvart kom Sundsvall allt mer in i matchen och pressade på ganska bra. Men BoIS vände igen i slutet av halvleken och med tre minuter kvar på klockan frispelade Christoffer Tapper Holter Fredrik Olsson som inte gjorde något misstag.

Annons
 

Andra halvlek var bara två minuter gammal när Fredrik Olsson än en gång kom fri men han fick se Oscar Berglund tippa bollen till hörna. Efter en timmes spel fick GIF Sundsvall en dubbelhörna och Stefan Ålander nickskarvade in bollen från sitt läge vid den främre stolpen.
Direkt efter hittade Christoffer Tapper Holter än en gång fram till Fredrik Olsson men hans skott täcktes ut av målvakten.

Några minuter senare skulle dock Olsson göra mål. Helt omarkerad på en hörna kunde han nicka in 1-2 målet från nära håll.
Spelet svängde fram och tillbaka i den underhållande matchen och i minut 71 kom den andra kvitteringen. Denna gången var det Adam Chennoufi som pricksköt in 2-2 i den bortre burgaveln.

Ganska omgående efter målet tvingades Fredrik Olsson lämna planen på grund av skada och in kom Fredrik Karlsson.
I minut 77 var det mycket nära att vi fått se årets mål i Superettan. Det var Andreas Dahl som från 30 meter fick på en mörsare. Bollen for som en projektil och rammade stolpkrysset. Ett par centimeter till höger och bollen hade gått stolpe in.

I stället var det alltså hemmalaget som fick sista ordet. Ett långt inkast nickskarvades in mot BoIS-målet och där kunde Niklas Maripuu nicka bollen i mål.

Förlusten innebär att BoIS ligger på en nionde plats när Superettan nu tar ett uppehåll. Nästa match för BoIS spelas den 22 juli då de tar emot Varberg på IP i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser