Annons

Jonas Olsson gästade Sommarfotbollen

Så värst mycket sommar var det inte men fotboll för hela slanten blev det när årets Sommarfotboll avslutades på Idrottsplatsens B-plan på onsdagen. Dagen till ära var fotbollsproffset och ex-BoISaren Jonas Olsson på plats för att såväl skriva autografer som att svara på frågor. Han har även med på en del pass under dagen och på schemat stod det passningsspel.
– Det är så skönt att på något vis kunna betala tillbaka och föra en kunskap vidare. Jag minns såväl hur det var när jag själv var liten och var på Sommarfotbollen. Jag var väl fem år och Joakim Nilsson, som då var proffs i Spanien, dök upp. Det var stort. Även Greger Andrijevski och Issa Manglind kom, säger den sympatiske Premier Leaguespelaren.

Tidigare har arrangemanget varit i BoIS regi men i år delar man på värdskapet med BK Landora och det är Calle Nielsen, som till vardags tränar Landoras P02-killar, som är ytterst ansvarig.
– Här är 101 ungdomar i åldern 6-13 år så det gäller att ha ordning och reda på allt. Annars blir det lätt kaos. Vi körde igång i måndags och har avslutning idag, säger han och skrattar.
– Det är ju inte bara spelare från klubbarna i stan. Här är tillexempel ungdomar från Svalöv och Ängelholm också.

Annons
 

Medan Calle Nielsen och Jonas Olsson promenerar bort mot en grupp unga spelare berättar BoIS a-lagstränare Jörgen Pettersson om hur viktig sommarfotbollen är.
– Igår var här ett gäng från a-laget och så har det även varit idag. Då var bland annat Erik Andersson här. Jag tycker att det är viktigt att vi visar ett gott omdöme. Sommarfotbollen för klubbarna samman och visar att sporten kan förbrödra, säger han och Calle Nielsen förtydligar.
– Det är precis det som det handlar om plus att vi vill markera att fotboll ska vara roligt. Det är därför vi har olika teman varje dag och varvar med tävlingar och lite spel, avslutar Calle Nielsen.


Det blev till att skriva många autografer för Jonas Olsson innan onsdagens träningspass.


Många talar om nätrassel. Här är en som får erfaenhet av nättrassel.


Väntan och vila.


Här handlar det om bollkänlsa. Killarna skulle försöka lägga bollen vid koner som gav olika poäng.


Fotboll spelas inte bara med fötterna. Nickövningar hör också till.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser