Annons

Simlöften gör upp på Citadellbadet

SUM-SIM är en av Sveriges största tävlingar inom simsporten med deltagare i åldern 13-17 år. Tävlingen räknas som ungdoms-SM och anordnas två gånger per år – långbana på sommaren och kortbana på hösten. 2013 års sommartävling arrangeras, för första gången, på Citadellbadet.
– Det blir en utmaning som heter duga. Vi har drygt 40 personer som jobbar med arrangemanget. Allt arbete är dock i full gång och om det inte blir katastrofväder så finns det ingen anledning att tro att tävlingarna blir något annat än lyckade, säger Bo Ekström, ordförande i arrangerande Landskrona Simsällskap.

Hela 800 simmare kommer för att tävla i den erkänt snabba 50-metersbassängen och av dessa representerar 16 hemmaklubben. Bo Ekström har gott hopp om att bärga några medaljer.
– En självklar kandidat är Alfred Christensson som simmar såväl 50 som 100 meter fjäril, tippar Bo Ekström och fortsätter.
– Och i finalen på 100 meter ryggsim hoppas vi ha med både Emil Hassling och Hampus Svensson. Min förhoppning är att vi tar fem medaljer.

Annons
 

Invigningen, som hålls av kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg, äger rum imorgon, onsdag kl. 17.30 och redan klockan 18.00 är det dags för de första finalerna.
– Det är några lagkapper som avgörs direkt efter invigningen. Sedan börjar försöksheaten klockan nio varje dag och klockan 16.00 kör vi finaler varav de sista avgörs på söndag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser