Annons

Dags att fira mölledagen

Första söndagen i juli öppnas varje år vatten- och vindmöllor runt om i Skåne för allmänheten. I Landskrona finns en av de äldsta kvarvarande stubbamöllorna, uppe vid Kvarntorget. Föreningen Kvarntorgets Vänner kommer att guida runt i möllan den 7 juli och berätta om hur den fungerade och hur livet i en mölla var.
– Röstånga mölla kommer och berättar om skillnaden mellan gammaldags malningsteknik och modern. De säljer förstås också sitt goda bröd. I år kan man dessutom prova på att fläta pil och göra en gammaldags borste. Den som vill kan åka häst och vagn i kvarteren runt Kvarntorget. Allt utom brödet är gratis. Det kommer också att finnas kaffeservering. Vi håller öppet mellan klockan 12.00-16.00, informerar Sven-Erik Thosteman hos Kvarntorgets Vänner.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser