Annons

Tre poäng viktigare än snyggt spel

Det var ingen bra match som de 2445 åskådarna på Landskrona IP fick se på måndagskvällen. De flesta var dock mer än nöjda med resultatet. BoIS vann den viktiga matchen mot Jönköping Södra med 2-0 efter mål av Fredrik Olsson och Erik Andersson.

När BoIS mötte Jönköping södra i höstas gjorde Erik Andersson mål på frispark i sin a-lagsdebut. Idag slog han till igen från ungefär samma ställe. Hans skott smet in i Nicklas Helgessons högra hörn och därmed slogs den andra och sista spiken i Jönköpingskistan denna vackra sommarkväll. Detta hände i den andra övertidsminuten. Drygt tio minuter innan hade Fredrik Olsson hållit sig framme och petat in bollen i öppet mål efter att han lurat målvakten i en tilltrasslad situation.

Annons
 

Första halvleken var direkt dålig sett med BoIS-ögon och inte var den mycket bättre om man hade småländska glasögon på sig. Jönköping var dock lite vassare och hade även ett par mer eller mindre bra lägen men där Bill Halvorsen lade grunden för sin utnämning som matchens bästa BoISare. Bästa chansen för de randiga hade Alex Nilsson som testade skottlyckan från långt håll men bollen tog i ribbans överkant.

Statistiken från första halvlek avslöjar att BoIS hade tre avslut medan Jönköping hade två och vars ett av dessa var på mål.

Så värst många chanser skapades inte i andra halvleken heller, i alla fall inte till en början. BoIS fick inte igång sitt spel förrän Fredrik Olsson ersatte Alex Nilsson efter en knapp timmes spel. De flesta var dock inställda på att matchen skulle sluta möllös.

Olssons order var att söka sig in i djupet bakom Jönköpings backlinje och det lyckades han också med i den 80:e minuten. Det var en tilltrasslad situation och Andreas Dahl fick bollen mot målet. Fredrik Olsson hann dock före målvakten och lyckades få bollen runt honom för att sedan peta in den i öppet mål.

Bara ett par minuter senare räddade Bill trepoängaren till BoIS efter en kanonräddning och när sedan Erik Andersson sköt 2-0 från distans på tilläggstid så var matchen vunnen.
– Det var ingen bra match men vi gör två mål medan Jönköping inte gör något. Det räcker för att jag ska ge mina killar en eloge idag, sa Jörgen Pettersson efter matchen.
– Men det märktes tydligt att det var mycket nerver i vårt spel och Jönköping var bättre än oss i första halvlek. Vi talade dock i pausen om att vi skulle visa mer mod och rörelse i andra och så blev det också.

Jörgen Pettersson brukar i regel inte lyfta fram spelare framför andra men idag ger han extra beröm åt två spelare.
– Bill räddar oss i första halvleken och sedan är jag väldigt tacksam att Surprise spelar i vårt lag.

Noterbart är att Max Mölder byttes ut med en dryg kvart kvar och de flesta trodde att det berodde på att han hade två varningar. Men det stämmer inte.
– Han fick lite känning i baksidan av låren och han ville själv byta. Det tycker jag nog var ett smart val, säger Jörgen Pettersson

Även Andreas Dahl hade ont efter matchen. Klubbens massör Peter Lantz berättar.
– Han fick en stämpling och hade rejält ont. Han kunde dock fortsätta. Vi får se imorgon hur det ser ut.

Fredrik Olsson har fått stora delar av säsongen spolierad av skador men nu var han tillbaka och var den som visade vägen.
– Det var skönt att få göra mål direkt. Nu känner jag mig redo för 90 minuter även om jag hade lite ”pingislunga”.
Han håller dock med om att det inte var någon höjdarmatch.
– Det var tempofattigt från båda lagen. Men det är skönt att vinna sådana matcher.

De båda målvakterna utsågs till respektive lags bästa spelare och Bill Halvorsen var nöjd efter matchen.
– Jönköpingsspelarna är tunga pjäser. Men idag jobbade vi för varandra. Det är små marginaler i fotbollen och idag hade vi dom på vår sida, avslutar målvakten.

Närmast väntar GIF Sundsvall på bortaplan på lördag innan sommaruppehållet. En seger i den matchen och spelarna får en välbehövlig vila.


Fredrik Karlsson hade inte sin bästa dag på IP.


BoIS tränare Jörgen Pettersson är mycket glad över att ha Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani i sitt lag.


Liridon Leci ser ut att träna på samban inför karnevalen. Någon sambafotboll bjöds det i alla fall inte på när BoIS mötte Jönköping.


Philip Andersson var tillbaka i startelvan efter att ha varit avstängd i den senaste matchen.


Alex Nilsson såg trög ut mot Jönköping och byttes ut i andra halvlek.


Max Mölder i närkamp med en Jönköpingspelare.


Andreas Dahl fick en rejäl stämpling över knäet och hade riktigt ont.


Erik Andersson prickskjuter in 2-0 från praktiskt taget samma tuva som han sänkte Jönköping från då de gästade IP i höstas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser