Annons

Lyckat landslagsläger i Landskrona

Svenska Taekwondoförbundet har legat på landslagsläger i Landskrona. Träningarna har ägt rum i Landskrona Taekwondo Akademis lokaler. Som Sportkoordinator för landslagen är det landskronabon Johan Bergs uppgift att administrera allt som rör landslagen och den olympiska gruppen.
– Eftersom det var dags för läger i Skåne och alla lokaler i Malmö, där vi brukar hålla läger var upptagna, så valde vi att lägga lägret i Landskrona, säger Johan Berg som även är instruktör i LTA.

Landslagslägret bestod av seniorerna som ska tävla på senior-VM i Mexiko i juli, kadetterna (11-14 år) som ska tävla på kadett-EM i Rumänien i augusti och juniorerna som ska tävla på junior-EM i Portugal i september.
– Vi har haft landslagsutövare och ledare från totalt tolv olika klubbar i Sverige. Ett tufft träningsläger med mycket sparring och teknikträning inför kommande mästerskap.

Annons
 

Det var dock inte bara på mattan som det tränades. Även ledarna var på plats och fick förkovring.
– Under tisdagen samlades 40 stycken coacher/ledare från hela Sverige på Erikstorps Kungsgård för en konferens där vi bland annat diskuterade framtida tävlings arrangemang och Svensk Taekwondos framtid.

Förutom den hårda träningen fick även deltagarna lite tid till bad
– 25 landslagsutövare blev bjudna på inträdet till Citadellbadet för att bada och sola. Jag har fått väldigt mycket beröm för både läger, konferens men inte minst för vår vackra stad, avslutar Johan Berg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser