Annons

Fyra nya konstnärer på museet

Ikväll klockan 18.30 invigs del sex av tio av utställningen Konst i Landskrona på museet. Denna gång är det Britt Frykstrand Fajersson, Lars Tex Johnsson, Maud Ewertson och glaskonstnären Rose-Marie Bengtsson som ställer ut i Café Nell Walden.

Britt Frykstrand Fajersson har hängt fyra akvarellmålningar på väggen i caféet men det är inte första gången hon ställer ut i huset. Faktum är att det var på Landskrona museum som hon, 1978, hade sin första separatutställning.
– Mitt stillebenmåleri började på Konstfackskolan. Som teckningslärare kom jag till Småskoleseminaeriet i Landskrona 1952, säger hon och berättar om sina avlor.
– Jag har alltid haft stort intresse för naturen och allt växande. Ljuset har jag försökt fånga i mitt måleri.

Annons
 

Maud Ewertson har tre oljemålningar sidan om Britt Frykstrand Fajerssons verk och två av dom föreställer hus på Strandvägen och den tredje är på Sankt Olofs sjö.
– Jag tycker om att måla Landskronamotiv. Här finns så fantastiskt vackra vyer och inte minst byggnader. Jag gillar också att må¨la olika årstider. Ett exempel är bilden på Sankt Olofs sjö. Den heter Seminariegatan i snö.

Lars Tex Johnssons konst går inte att ta miste på. De tre tavlorna som hänger på museet är precis i den stil han alltid haft. Och även här är ett Landskronamotiv även om det inte är lika självklart som på Maud Ewertsons tavlor.
– Den här tavlan heter En Helt Vanlig Dag På Linjen”, säger konstnären och pekar ut grusgången som går mellan strandkanten och Citadellbadet.
– Jag blandar surrealistiska tankar med vardagen.

Den fjärde och sista utställaren är Rose-Marie Bengtsson som ställt fyra glasskulpturer på ett bord, samtliga föreställande båtar.
– De är gjorda i år. Jag har tagit fram dom med anledning av stadens 600-årsjubileum, säger hon.
– Det är något speciellt med havet och båtar. Jag älskar det.

Utställningen pågår till den14 juli.


Britt Frykstrand Fajersson var på gott humör i samband med hängningen av utställnignen. I bakgrunden hänger fyra av hennes akvareller.


Maud Ewertson gillar Landskronamotiv.


Lars Tex Johnsson blandar och ger friskt i sina surrealistiska målningar.


Rose-Marie Bengtsson har gjort båtar som de såg ut för 600 år sedan då Landskrona grundades..

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser