Annons

Landskrona får statsbidrag för SFI-utveckling

Utbildningsförvaltningen i Landskrona har av Skolverket tilldelats 285000 kronor för utveckling av stadens SFI utbildning för vuxna (svenskundervisning för invandrare).
– Vi har sökt och beviljats medel för att utveckla IT-användningen för alla elever. Detta innebär implementering av lärplattform och surfplattor, säger Tomas Johansson, chef på utbildningsförvaltningen.

De planerade insatserna är bland annat introduktion av surplattor i undervisningen inom alfabetiseringen och läs- och skrivinlärningen, ge eleverna tillgång till kurser och kursstöd på lärplattformen It’s learning, samt kompetensutveckling för pedagogerna.
– Insatserna syftar till ökad flexibilitet och individanpassning inom undervisningen. Målet är att allt fler kan gå igenom utbildningen i snabbare takt och med godkända resultat, avslutar Tomas Johansson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser