Annons

Knarkrazzior på krogarna

Under två fredagskvällar, 24 maj och 7 juni, genomförde Ungdoms & narkotikagruppen i Landskrona en riktad insats mot narkotika på krogar i Landskrona. Sammanlagt medtogs elva personer för provtagning och dessa är nu misstänkta för narkotikabrott.

Polisinsatsen startades upp med planering i samförstånd med kommunens ansvarige för brottsförebyggande arbete Annika Vågsäter. Därefter fick flertalet av Landskronas ordningsvakter genomgå en utbildning i ”drogtecken och symptom” hos polisens UN-grupp. Sen informerades krogarna om kommande insats och responsen var mycket god från samtliga krögare.

Annons
 

Insatsen genomfördes på följande krogar: Fellinis, Tycho Brahe, Tages Nightclub, Speakers Corner, Gröna Lyktan och Maddes Café.
– Anledningen är inte att det förekommer mer droger på krogarna i just Landskrona, utan att mer som frukten av ett gott samarbete med kommunen och en önskan från krögarna själva, säger Olle Olsson, gruppchef i Ungdom & narkotikagruppen i Landskrona
– Flera krögare har välkomnat en mer frekvent närvaro av civila poliser i krogmiljön. Detta verkar både lugnande och sänder tydliga signaler om att det inte är okej, eller för den delen riskfritt att komma drogpåverkad till krogen, säger Olle Olsson.

Resultatet av två kvällars insats blev följande:

Den 24 maj tog man fem som nu är misstänkta för narkotikabrott genom konsumtion. Tre av dessa är  misstänkta för narkotikabrott genom innehav av små mängder marijuana, kokain eller tramadol. Dessutom är en man misstänkt för brott mot vapenlagen efter att man beslagtagit pepparspray.

Den 7 juni tog man även då fem personer som nu är misstänkta för ringa narkotikabrott genom konsumtion. En man är misstänkt för narkotikabrott av normalgraden efter innehav av kokain och marijuana i sådan mängd att det kan tänkas vara avsett för försäljning.

Totalt utfördes tre husrannsakningar, varav två i bostad och en i personbil.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser