Annons

Inget bibliotek i Karlslundsområdet

Sedan en dryg månad tillbaka står lokalerna, som tidigare inhyste en biblioteksfilial, på Pilåkersskolan tomma. Och nu står det klart att det inte kommer att bli någon fast biblioteksverksamhet i området och detta upprör den socialdemokratiska oppositionen.

Först var tanken att folkbiblioteket, som tvingas flytta från Pilåkersskolan, skulle inhysas i familjecentralen i Bronsängens förskolas lokaler men så blir inte fallet. Dit flyttar istället personalen som jobbar med projektet 261 som tidigare funnits på Gullstrandsskolan. Detta innebär att det inte kommer att finnas något folkbibliotek i Karlslundsområdet och det upprör socialdemokraterna.
– De som styr visar med all tydlighet vad de anser om de som bor i området, säger Bo Fridh som sitter med i kulturnämnden vilka tog beslutet om att lägga ner verksamheten vid det senaste mötet.

Annons
 

Socialdemokraterna valde att inte delta i beslutet. Anledningen till att man inte röstade emot var att man inte ville sätta käppar i hjulen för Bibliotekschef Susann Ek.
– Vi vet att hon gör så gott hon kan. Bland annat kommer hon att försöka ordna någon typ av mobil verksamhet. Därför vill vi inte rösta emot. Men vi vill markera att vi tycker att det är helt galet att lägga ner viktiga verksamheter i det aktuella området och därför lämnade vi in ett särskilt yttrande.

Så här lyder socialdemokraternas särskilda yttrande:
” Anledningen är att vi inte vill rösta emot den nödlösning som förvaltningen föreslagit. Däremot vänder vi oss med kraft och ilska mot den totala nedskärning av servicen i Karlslundsområdet som den borgerliga majoriteten driver. Först tog samma majoritet i regionen vårdcentralen och nu försvinner biblioteket för den grupp, framför allt barn, som behöver det mest. Det är en tydlig markering för de boende i området att de inte har något värde för stadens styrande och att deras närvaro i staden är oönskad. Den nuvarande majoriteten är inte en ledning för hela staden utan endast för de resursstarka. Andra gör sig icke besväret att bosätta sig här. En sådan politik kan socialdemokraterna aldrig ställa sig bakom.”

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser