Annons

Platt fall för BoIS på Gamla Ullevi

I den 71 minuten hade Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani ett skott i stolpen. Då stod det 3-0 till Gais och hade det inte varit för att Bill Halvorsen gjorde ett par svettiga räddningar kunde det blivit ett jätteras när BoIS var i Göteborg på söndagen.

Efter tre matcher där BoIS gjort bra ifrån sig kom ett ras på söndagen. Matchen spelades på Gamla Ullevi inför 1894 åskådare och det var Gais som stod för motståndet. Matchen började trevande men det tog inte lång tid innan göteborgarna tog över spelet.
Efter en kvart fick Bill Halvorsen visa sig på styva linan efter ett bra avslut av ständigt farlige Joel Johansson. Samme Johansson tvingade Bill Halvorsen till en ny svettig räddning med en knapp halvtimme spelad och på den påföljande hörnan nickade BoIS lagkapten Linus Malmqvist bollen i eget mål.
Gais hade vid det laget tagit över helt och fick mer energi av sitt mål. BoIS var kraftlösa och hade domaren varit petig så kunde han blåst straff i slutskedet av halvleken efter att en Gais-anfallare fallit lätt i straffområdet efter en närkontakt med Bill Halvorsen. Innan det hade Gais haft ytterligare ett par mer eller mindre bra lägen att göra 2-0.

Annons
 

För att få mer fart bytte Jörgen Pettersson i Christoffer Tapper Holter efter paus och ut gick Fredrik Svanberg. Någon förändring innebar dock inte bytet. Vad som skiljde andra halvleken från den första var att Gais själv lyckades få in bollen i mål. Två gånger. Och det kunde blivit fler.

Halvleken var bara två minuter gammal när Linus Malmqvist fick rädda en boll på mållinjen efter en helt galen bakåtpassning. Något senare vann Andreas Drugge en luftduell med Martin Rudolfsson och 2-0 var ett faktum.
Även 3-0 kom på nick. Det var Andreas Augustsson som smet emellan Fredrik Karlsson och Linus Malmqvist på en hörna och knoppade in bollen från en meters håll.
Att sedan ”Surprise” hade den där bollen i stolpen med cirka 20 minuter kvar kändes mest som en slump även om Gais släppte foten från gaspedalen efter 3-0.

Gais vann rättvist och om möjligt så kan Bill Halvorsen få godkänt medan resten får rannsaka sig själv.
– Av någon anledningen var vi inte på banan idag. Det var bedrövligt och vi ska skämmas allihopa, sa Linus Malmqvist direkt efter matchen och de randigas tränare Jörgen Pettersson var även han dämpad.
– Vi är energilösa, gör för många misstag, löper inte som vi ska. Det var ett riktigt nerköp. En av årets sämsta matcher, sade han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser