Annons

Unik konsert med Ebbot på Pumphuset

I skrivande stund pågår inspelningen av det populära TV-programmet Så Mycket Bättre. Med på inspelningen är Ebbot Lundberg som är mest känd som frontfigur i The Soundtrack Of Our Lives. Serien beräknas vara färdiginspelad till midsommar och veckan efter, onsdagen den 26 juni, gästar han Pumphuset i Landskrona. Men några låtar från inspelningen blir det inte.
– Jag har hört att det går jättebra på Gotland! Ebbot är väldigt fascinerad av Lill Lindfors. Någon låt från programmet blir det dock inte. Då det råder sekretess fram tills avsnitten börjar till hösten, säger Jonas Stoltz som inte bara kommer att spela piano på Pumphuset.
– Jag får äntligen spela lite bas vilket jag älskar. Men det blir även en hel del piano.

Repertoaren består av en blandning av egna produktioner och låtar av Johnny Cash.
– Ebbot menade att det finns ju rätt många Cash-tributes och eftersom han också har egenskrivna låtar som guldkorn så kan vi ju göra en rolig mix där typ varannan låt blir Cash och varannan Ebbot och TSOOL, säger Jonas Stoltz och berättar om hur idén föddes.
– Vi kläckte den tillsammans. Jag hade en idé på en Cash-tribut då jag hört Ebbot tolka denna legend tidigare. Det är en rysfaktor! Riktigt bra är han. Vi får väl se hur upplägget blir. Men en sak är säker, det är riktiga guldkorn som dyker upp.

Annons
 

Kommer hela bandet att spela i kaftaner?
– Njae, jag äger faktiskt inte en än. Ebbot har sagt han ska ordna till mig men jag tror det blir min sedvanliga ”spelkavaj” som följt med på många turnéer och spelningar. Mats Helmer har lovat att ha på sin skitsnygga svarta keps och Louisian Boltne kommer överraska med skjorta eller en snygg t-shirt. Kanske en idé att ha med sig framöver.

I nuläget finns inga andra liknande spelningar planerade vilket gör konserten på Pumhuset unik.
– Vi har ett par förslag som ligger och väntar men det är väldigt fullbokat för Ebbot fram till 2014 och likaså för oss i trion.

Avslutningsvis, Vilken är din personliga favoritlåt av Johnny Cash och TSOOL?
– Jag gillar Hurt från den senare plattan men Folsom Prison Blues är en härlig klassiker. Enkel, men säger så mycket. Av TSOOL så måste jag nog säga Lifeline eller Thrill me.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser