Annons

Unga gatuartister intar staden

Åtta unga har beviljats feriepraktik med inriktning: kultur. Det innebär att de under sommaren praktiserar som professionella gatuartister på olika platser i Landskrona.

I mars beviljade kulturnämnden medel för att utöka Kulturstöd Ungas sommarverksamhet med ett pilotprojekt. Projektet som tar form i sommar innebär att unga kulturaktiva praktiserar som professionella gatuartister under tre veckor. Gruppen unga som fått denna nya form av feriepraktik har erfarenheter inom dans, fotografi, akrobatik, poesi, manusförfattande, musik, sång och scenografi.

Annons
 

Under producenten Erika Nordahl Wildoers stöd och ledning kommer praktikanterna jobba fram det som sen ska bli deras repertoar på stadens gator och torg de sista två veckorna. Projektet startar den 17 juni och pågår till och med den 5 juli. De unga gatuartisterna kommer även visa sina repertoarer under Gatuteaterfestivalen i Landskrona den 1-3 augusti.

Erika Nordahl Wildoer är ansvarig producent för årets kulturferiepraktikanter. Erika har jobbat som musik- och sånglärare de senaste 14 åren i Helsingborg och sjunger i bandet Lys och är också danslärare på Landskrona Dansstudio.
– Jag tycker att detta sommarprojekt är både spännande och utmanande, säger hon.
Erika har även sjungit i olika bandkonstellationer som lead- och körsångerska i Sverige och Danmark och bland annat ingått i den svensk/danska duon Gade Pigerne som under ett par års tid spelade på gator och torg i Danmark under sommarperioden.
– Gatan är en fantastisk scen när man har något att erbjuda och själv tycker jag att det är roligt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser