Annons

”Riktiga” clowner på lasarettet

Clownronden är en ideell förening som består av en grupp professionella artister med inriktning på mötet med sjuka barn och deras anhöriga. På torsdagen gästade dom barn- och ungdomsmedicinen på lasarettet i Landskrona.

Två clowner kommer tillsammans på schemalagda dagsbesök till barnklinikerna i Helsingborg, Kristianstad, Malmö, Ystad och Landskrona. De försöker bidra till att humor, lek, drömmar och fantasi ska bli en del av sjukhusvistelsen och en resurs för personalen.

Annons
 

Clownronden mottog Hillesgårdspriset för Medmänsklighet 2013 på 50 000 kronor ”för att de på våra skånska barnkliniker genom sin clownkonst, värme och empati sprider en ofantlig glädje bland sjuka barn och får dem att skratta och för en stund komma bort från sin sjukdomssituation”.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser