Annons

Landskronagymnaster tävlade i Israel

Gymnasterna Erika Gustafsson, Meja Engdahl-Petersson från Landskrona Kvinnliga GF var nyligen i Israel för att delta i den fjärde upplagan av “Sea Cup” i Rytmisk Gymnastik. Med på resan var även tjejernas tränare Jenny Engdahl.
– Ett varmt Tel Aviv mötte oss när vi landade och vi blev hämtade på flygplatsen och transporterade till hotellet i Ashdod, som ligger vid en härlig sandstrand vid Medelhavets kust. Alla tre somnade trötta till vågornas brus, säger Jenny Engdahl.

På fredagen startade tävlingen och gymnasterna blev en aning överväldigade av antalet deltagare.
– Halva Ryssland var där och 14 länder till och det bara kryllade av gymnaster i den varma tävlingshallen. Cirka 200 flickor fördelade på olika åldersgrupper var i gång och tävlade under två intensiva tävlingsdagar.

Annons
 

Meja Engdahl-Petersson tävlade i klassen 2003–2004. Fristående och boll gällde för henne.
– Det gick ganska bra för Meja i genomförandet av sina program och glädjande kunde vi konstatera att hon gick till final i grenen boll.

Åtta timmar senare var det dags för Erika Gustafsson att visa upp sig.
– Hon var lugn och samlad och genomförde tre bra program och gick in i två grenfinaler. Det blev tunnband och käglor för Erika i finalen.

I finalen hade Meja Engdahl-Petersson tyvärr en liten miss i bollen och slutade på åttonde plats.
– Men hon var ganska nöjd ändå över att faktiskt få tävla final.

Erika Gustafsson gjorde i finalen än en gång två stabila insatser i tunnband och käglor men det räckte inte. Ryssarna och gymnasterna från Israel kammade hem praktiskt taget allt i medaljväg.
– Vi var alla nöjda med dagen, som avslutades med galauppvisning, prisutdelning och bankett, säger Jenny Engdahl som även passade på att turista med sina adepter.
– Söndagen var vikt för sightseeing i Jerusalem. Där vi fick se klagomuren och viktiga platser hämtade ut den bibliska historien. En verklig upplevelse för oss. Sedan var det att packa och återvända till Sverige efter rigorösa säkerhetskontroller på flygplatsen, avslutar tränaren.


Landskronagymnasterna och deras tränare Jenny Engdahl hann även med att se sig om i Jerusalem där de bland annat var vid klagomuren. Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser