Annons

Halsduken är 9000 meter lång

I helgen nådde den vida berömda halsduken som ska värma hela Landskrona imponerande 9000 meter.
Landskronabor i alla åldrar fortsätter att sticka och på lördag är det åter dags att kraftsamla för då ska nämligen Världsstickardagen firas.  Den 15 juni bjuds alla landskronabor att sticka i Teaterparken och på andra platser i stan.
Vi kommer att bland annat sticka på Landskronahalsduken och göra ett försök med gemensamhetsstickning kl. 13.00. Den som vill vara med på gemensamhetsstickningen behöver förbereda hemma: Sticka på rundsticka (80cm) ett stycke på 75 X 25 cm och använd restgarner. Sedan stickar vi tillsammans våra bitar när vi ses, skriver jubileumskommittén på sin hemsida landskrona.se/600

Så varför inte ta med picknickkorgen, lite garn, några stickor och vännerna till parken  och var med om att tillsammans slå ett världsrekord. Halsduksstickningsvärldrekordshållare en fin titel och ett bra hängagubben ord.

Annons
 

Världens hittills längsta halsduk är stickad av Tolfta församling i Tierp, och mättes 2009 till 7631,5 meter och var röd till färgen.

I Landskrona kommer stickandet att pågå fram till den 27 september.
Den 24 oktober, på FN-dagen, knyts halsduken om stan med hjälp av skolelever.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser