Annons

Biodlare fick Guldklöver

Vid Landskrona Centerns miljödag den 3 juni tilldelades utmärkelsen Guldklövern till Landskrona Kävlinge Biodlarförening med följande motivering:

”Centerpartiet i Landskronas Guldklöver för 2013 tilldelas Landskrona Kävlinge Biodlareförening.

Sedan 1924 har Landskrona Kävlinge Biodlareförening verkat för utveckling av biodlingen, spridning av kunskaper om miljögifter och sjukdomar som kvalster och virus. Biodlingen är är mycket viktig för ekonomin i jordbruket, i fruktodlingen och för den biologiska mångfalden.
Skörden av äpplen, framställningen av rapsolja och framför allt artrikedomen i den svenska naturen är helt beroende av pollinerande insekter och idag behövs biodlingen mer än någonsin. Kunskapen behöver föras vidare till nya generationer och där spelar biodlarföreningen en stor roll. Efter en hård vinter med ovanligt stor utslagning av bisamhällen hoppas vi att detta erkännande ska stimulera till fortsatta anstängningar.”

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser