Annons

Årets Venwhisky internationellt prisad

Vi noterar att Spirit of Hven – Seven Stars No. 1 – Dubhe har tilldelats silver vid årets utnämning i International Spirits Challenge 2013.

Det var i slutet av februari som  Hven Dubhe Single Malt Whisky presenterades för såväl lokal- som nationell och internationell press för första gången.
Det lilla familjeägda destilleriet på Ven, hade som inspiration skådat mot den norra stjärnhimlen och Karlavagnen som är de sju ljusstarkaste stjärnorna i Stora Björn där valt ut den näst ljusstarkaste stjärnan av de sju, Dubhe, för att namnge årets släpp.

Annons
 

Dubhe är den första i en serie av sju singel malt whisky som kommer släppas från destilleriet i begränsade upplagor, en per år fram till och med 2019 och redan har alltså whiskytillverkarna på Ven lyckats falla den vida kontrollerade blindtestande 50 man starka juryn på läppen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser