Annons

Vänsterpartiet föreslår skattehöjning

Måndagen den 19 juni antar Landskronas kommunfullmäktige mål och budget för 2014. Vi har tidigare skrivit om treklöverns budgetförslag och nu presenterar även Vänsterpartiet sina förslag. De vill först och främst göra en satsning mot ungdomsarbetslösheten och denna ska finansieras genom en skattehöjning på 15 öre.

Precis som den styrande treklövern konstaterar Vänsterpartiet att Landskrona drabbas av en försvagning av skatteunderlagstillväxten för de kommande åren. Skillnaden är den att medan treklövern vill spara sig ur den prekära situationen så vill Vänsterpartiet genomföra en skattehöjning.
– En blygsam skattehöjning som förhindrar nerskärningar och ger oss möjlighet att satsa på ett ungdomsjobbprogram, kommenterar Henning Süssner Rubin, gruppledare för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige.

Annons
 

Partiet vill dock också markera att det finns möjligheter att spara.
– Det är till exempel i sammanhanget orimligt att politikerarvodena och partistödet har ökat långt över KPI under de senaste åren. Arvodena ska sålunda frysas, partistödet ska återföras till 2010 års nivå.

Vänsterpartiet vill också frysa exploateringen av Norra Borstahusen, eftersom de anser att den kalkyl som ligger bakom “Vägval Landskrona“ inte håller.
– Bostadsmarknaden stagnerar, otaliga bostadsprojekt i Skåne ligger nere. Vem ska bo där nära havet?, undrar han.
– Satsa hellre på den stad som redan finns, satsa på Öster, Karlslund och Koppargården, avslutar Henning Süssner Rubin.

Läs även: Treklövern vill spara 5 miljoner 2014

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser