Annons

Unika Bob Hund-attiraljer under klubban

Många annorlunda prylar har fått nya ägare när Skånes Auktionsverk svingat klubban. Lördagen den 6 juli är dock unik. Då kommer man för första gången att hålla en auktion med uteslutande saker som tillhör och har koppling till rockbandet Bob Hund. Sexmannabandet har tagit beslutet att sälja allt som de har i sin replokal för att testa ett helt nytt koncept. Landskrona Direkt har talat med sångaren Thomas Öberg.

– Allt fler lyssnar på våra låtar men det är svårt att sälja skivor. Det har betytt att vi spelar mer ute men nu går festivalerna omkull. En del band gör eget vin och öl för att leva vidare. Det var nog inte så det var tänkt att det skulle bli. Hur som helst, så tänker inte vi göra. Tanken var att vi ville diskutera musikens roll i samhället. Därför säljer vi nu ut allt och därefter tar vi enkla spelningar där vi kan låna instrument av några ungdomar eller något. Kanske finns det också någon konstnärlig själ på stället som kan måla en dropback. Vi kommer inte heller att repa och konserterna i sig blir unika. Det är publiken som sätter låtlistan eftersom de får vråla vad vi ska spela. Sedan är det upp till oss om det funkar, säger Thomas Öberg och berättar om hur idén dök upp.

Annons
 

– Man sitter väldigt mycket i turnébussar och snackar om hur man vill ha det och där har idén växt fram. Det började som ett skämt men nu är det fullt allvar, betonar sångaren.

I auktionsverkets katalog hittar man allt från gitarrer och syntar till söndriga mikrofoner och t-shirts.
– Det dyker upp prylar hela tiden. Det kommer även att ropas ut gamla bilder och annat kul som folk har haft liggandes och som de nu rotat fram. Det ska bli oerhört spännande att se.

På frågan om vad han kommer att sakna mest svarar Thomas Öberg utan att tveka.
– Min vägkon som jag brukar sjunga i. Den har hängt med länge. Men det finns säkert någon vägkon på de platser som vi kommer att spela på i framtiden. Eller så får jag ta fram min gamla klarinett igen, säger han och menar att det finns de som har det värre.
– Jonas Jonasson som spelat synt har haft det traumatiskt. Att säga till honom att sälja en synt är som att tandläkaren frågar vilken tand han ska dra ut. Men Jonas sa att om vi kunde hissa en Bob Hund-flagga på en sundsbuss så skulle det vara plåster på såren så det har vi fixat det också, säger den karismatiske sångaren och skrattar.

Auktionen och det efterföljande arrangemanget och spelningen kommer att hållas på gamla Osloterminalen i Folkets Hamn, Helsingborg lördag den 6 juli med start kl. 15.00 och det är således en exklusiv möjlighet att förvärva sällsynta bob hund-attiraljer. Visning sker på auktionsfirmans lokaler i Landskrona dagen innan, den 5 juli samt även en stund innan auktionen drar igång på lördagen.
– Det ska bli en mycket annorlunda upplevelse. Jag har sett Bob Hund live flera gånger. Någon liknande auktion har vi aldrig haft, säger Joakim Karlsson som kommer att hålla i klubban när det är dags.
– Dom har liksom fattat hela grejen och det var därför vi anlitade dom. Noterbart är att det inte är vi som ska spela där utan ett annat band, säger Thomas Öberg .
– Vi har även skrivit en ny låt. Den bygger helt och hållet på våra slutackord. Vi har helt enkelt samlat slutackord och satt ihop dom.  Vi är inte riktigt kloka när man tänker efter. Vi kommer även att släppa en egen version av blueslåten Oh Death.

Thomas Öberg återkommer till ämnet Landskrona.
– Och på tal om Landskrona så är det näst intill en skandal att Bob Hund aldrig gjort en spelning där. Jag vet inte hur det har gått till. Det är något vi får ändra på. Det kanske finns någon där som är beredda att engagera oss. Jag hade jättegärna spelat i Landskrona, säger han.
Personligen har han dock underhållit i kommunen.
– Det var en skön dag för några år sedan som vi spelade på Ven-festivalen med Sci-Fi Skane, en spelning helt i min smak. Otroligt god stämning och en behaglig publik. Jag minns att det blåste så att våra skivor flög av skivspelarna. Det har aldrig hänt förut, säger han och skrattar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser