Annons

Musik till klockan 01.00 hela karnevalen

Årets rekordlånga karneval har varit uppe till behandling i miljönämnden. Bland annat diskuterades helikopterflygning, turer med en ribbåt, nedskräpning och ljudnivåer.

Årets karneval som drar igång den 5 juli kommer att låta. Det blir musik, helikoptrar, båtar och det vanliga surret som kommer att fylla staden till och med den 13 juli.
Miljöförvaltningen föreslog miljönämnden att tillåta musikunderhållning till 01.00 på helgerna och till 24.00 på vardagarna men nämnden beslutade att 01.00 skulle gälla för samtliga dagar under festen.
– Eftersom det är ett 600-årsjubileum så tycker vi det är okej. Vi kommer ju knappast att få vara med om 700-årsfesten, säger Lilian Håkansson (MP), ordförande i miljönämnden.
– Det var ju skönt att höra. Det har vi jobbat mycket för att få genom, kommenterar Dennis Westerberg på Creandia, vilka arrangerar festen.

Annons
 

Helikopterflygning står också på programmet under karnevalen. Det är lördagen den 6 juli och söndagen den 7 juli som allmänheten kommer att få tillfälle att se staden från ovan.
– Helikoptrar låter mycket och de kommer därför att få starta och landa ut över sundet. När de sedan är på 500 meters höjd så kan de ta en sväng över staden, berättar Lilian Håkansson vidare.

En nyhet för året är att man kommer att arrangera snabba båtturer på sundet med en så kallad ribbåt.
– Här gäller bara att de inte går för tomgång när de ligger still. Väl ute till havs lär de inte störa någon.

Det som glädjer Lilian Håkansson mest är att det inte kommer att spelas musik på tivolit i år heller.
– Det var något vi började med förra året och alla var nöjda. Inte minst jag. Jag kunde gå på tivolit med barnbarnet och höra vad de sade till skillnad mot tidigare år. Även tivoliägaren tyckte att det var bra och hade därför inget att invända.

Avslutningsvis under punkten karnevalen klubbades ett tillägg på förslag från treklövern genom. Det var att arrangörerna Creandia ska se till att samtliga entreprenörer håller rent vid sina respektive platser, en sak det varit lite si och så med förra året.
– Det var framför allt vid restaurangtorget vid museet som det såg för jäkligt ut emellanåt. Detta måste förbättras, avslutar Lilian Håkansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser