Annons

Fortsatta framgångar i rytmisk gymnastik

I går avgjordes, om än med förhinder, den årliga “landskampen” mellan Skåne och Danmark i rytmisk gymnastik. Tävlingsplats var Glumslövs IH och arrangör var Landskrona Kvinnliga GF.

Tävlingen startade med trupp och det skulle visa sig bli en inbördes kamp mellan de skånska klubbarna när samtliga danska trupper uteblev. I ungdomsklassen segrade LKGF:s trupp bestående av Lykke Nilsson, Celine Vergara, Meja Engdahl-Petersson, Julia Olsson och Viktoria Johansson. I juniorklassen fick LKGFs trupp se sig slagen och här vann Nevis RG.

Annons
 

Seniortruppen från C4-gymnasterna i Kristianstad fick ha lite uppvisning, när tävlingsmomentet uteblev. Ungdomsklassen vanns av Agnes Elg Appelros från Nevis RG. Här hamnade Julia Olsson på en fin fjärdeplats efter bra körningar i både fristående och käglor. Meja Engdahl-Petersson låg bra till efter fristående, men bollen spelade Meja ett stort spratt och en sjätteplats blev dagens resultat.
Juniorklassen dominerades av LKGF gymnasterna som gjorde “rent hus” och tog plats ett till fem. Josefine Olsson vann inte oväntat tävlingen.
– Tyvärr var hon inte helt på topp idag. Just nu har Josse tankarna mot sommaren med ny musik, nya program och förberedelser inför hösten och övergång till seniorprogram, berättar Jenny Engdahl-Petersson.

Erika Gustafsson blev tvåa efter en jämn och fin insats på tävlingsgolvet. Olivia Kristensson-Nilsson gjorde också en jämn tävling och blev bronsmedaljör. Emma Lindahl fyra och Doruntina Goxhuli femma båda med lite upp och ner i sina insatser under dagen.

Seniorklassen vanns av underhållande Camilla Olsen från Danmark. Duo klassen tog C4-gymnasterna hand om genom Amanda Jansson och Freja Ceimertz.
– Ja, och som “vanligt” vann Skåne!

Föreningens yngre gymnaster stod för pausunderhållningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser