Annons

”Direktens” elbil kom tvåa i rally

Rally förknippas allt som oftast med motormuller, doften av bensin och bränt gummi. Något sådant förekom inte i Landskrona i söndags trots att hela 60 ”rallybilar” intog staden. Anledningen var att det rörde sig om elbilar. Det var deltagarna i Oresund Electric Car Rally som mellanlandade på Citadellet för att genomföra några prov innan de fortsatte mot målet i Malmö.

Totalsegrare i Oresund Electric Car Rally blev Andy Rietschel och Gordon Strömfelt från team Easycharge i en Nissan Leaf.
Den elbil som Landskrona Direkt testade förra veckan, Tesla S Performance, kom på en sammanlagd andraplats. Bland annat blev man bäst i deltävlingen relativ energiförbrukning, där energiåtgången divideras med bilens vikt.


Men visst fanns det kvinnor på platsen. Den mest meriterade av alla, oavsett kön, var Tina Thörner som var kartläsare åt Lars Thunberg, kristdemokratiskt kommunalråd i Helsingborg.
Foto: Sven Pettersson

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser