Annons

Det går bra nu BoIS!

4-1 mot Brage på lördagen och 3-0 mot Assyriska tidigare i veckan. Det går bra nu för BoIS och den som visat vägen till stor del är Alex Nilsson som fått igång sitt målskytte. Idag blev det två strutar mot Brage.

Alex Nilsson gjorde två mål mot Brage, Fredrik Karlsson gjorde ett och så gjorde även Patrik Åström. Den förstnämnde hade kunnat göra betydligt fler om han haft bättre utdelning. En handfull riktigt bra chanser fick han och det märktes att han är rejält på gång.
– Det är kul med fotboll just nu. Jag hoppas att det har lossnat, sa han direkt efter 4-1 segern mot Brage.

Annons
 

BoIS började matchen lite veligt men efter några minuter märktes en tendens som skulle hålla sig till domaren blåste av matchen. Alex Nilsson och Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani hade ett flertal lägen och även Fredrikarna Svanbäck och Karlsson visade att de ville hamna i dagens målprotokoll.
Det skulle dock dröja till minut 18 innan de randiga fick utdelning på sina chanser. Alex Nilsson klackade till Christoffer Tapper Holter som slog tillbaka bollen direkt och 1-0 var ett faktum.

BoIS fortsatte att trumma på och hade fullständig kontroll på IP:s gröna matta. Förutom att de anföll växelvis genom inlägg och djupledsbollar så spelade dom uppoffrande när Brage hade bollen. I den andra och sista övertidsminuten av första halvlek drog Oscar Andersson ner ”Surprise” på gränsen till straffområdet. Rött kort, straff och mål! Målskytt Fredrik Karlsson.

Brages bästa chans i halvleken kom efter 20 minuter då de hade en nicklobb som studsade på ribbans ovankant och ut.

I pausvilan pratade tränare Jörgen Pettersson med sina spelare om att ignorera utvisningen och spela som att Brage fortfarande hade fullt manskap. Och så gjorde dom. Chanserna fortsatte att avlösa varandra och efter åtta minuter missade Patrik Carlgren i Bragemålet en utspark som hamnade på foten på Alex Nilsson. Han gjorde inget misstag utan pricksköt in 3-0.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen fick Njogu Demba-Nyrén sitt andra gula kort för kvällen och så var Brage plötsligt två man kort. Många trodde då att BoIS skulle trycka gasen i botten och krossa dalmasarna men så blev inte fallet. De randiga fortsatte att spela som de gjort innan, på säkerhet och med snabba anfall då tillfälle bjöds.
Delar av publiken visade sitt missnöje då det ofta spelades i sidled och bakåt och inte blev det bättre när Jan Tauer slog in en reducering med drygt tio minuter kvar.

BoIS ville dock spela av matchen och gjorde så. Och de som visslade värst tystades på övertid då Patrik Åström gjorde 4-1.
– Vi får inte fler poäng för att vi gör fler mål. Anfaller vi för allt vad tygen håller så kanske det plötsligt står 3-3 och det vill vi inte. Därför spelade vi av matchen och om det finns de som inte nöjer sig med detta så får det vara så, sa Alex Nilsson efter matchen.
– Jag hoppas att det har lossnat nu. Det är kul att spela fotboll och idag är vi riktigt bra.

Även Jörgen Pettersson är mycket nöjd.
– Vi gör en bra halvlek mot Ängelholm och även mot Degerfors. Men sett över 90 minuter så är detta vår bästa match hittills, säger han.
Tränaren har också svårt att förstå missnöjesyttringarna.
– Vi spelar bra fotboll idag. Är fullständigt överlägsna och vinner med 4-1. Jag har svårt att se varför folk skulle vara missnöjda med det, säger han.
– Välkommen till Landskrona, säger Brages tränare Conny Karlsson som en gång i tiden tränade BoIS.
Vad gäller matchen har Conny Karlsson inte så mycket att säga.
– Det är klart att jag kan såga mitt lag men istället gratulerar jag BoIS. De är bättre i 90 minuter och vinner fullt rättvist. Att skylla på utvisningar eller annat är inte heller lönt. BoIS var mycket bättre än oss. Punkt slut.

En som är, om möjligt, mer nöjd än övriga spelare är Fredrik ”Mini” Svanbäck som spelat från start de två senaste matcherna vilka vunnits med sammanlagt 7-1.
– Det är klart att det är roligt att få spela och visst har det gått bra. Vi har stor konkurrens på mittfältet idag och de som är i bäst form får spela. Det gäller bara att kämpa på, säger han ödmjukt.
– Det känns tryggt att ha ett så starkt mittfält. Vi blir inte så sårbara om vi råkar ut för skador eller avstängningar, säger Jörgen Pettersson.
På frågan om målsättningen svarar han undanvikande.
– Vi har en intern målsättning men den behåller vi för oss själva.


En av Alex Nilssons många chanser. Just den här räddades på mållinjen.


– Jag firade med att göra ett hjärta till tre personer på läktaren. Min bästa vän, min flickvän och min pappa. De har inte missat en hemmamatch. Min mamma brukar också vara här men just idag var hon på kalas, berättar Alex Nilsson.


”Surprise” fortsätter att imponera. Emellanåt hade han lekstuga med Brageförsvararna på sin vänsterkant.


Alex Nilsson hoppas att det lossnat med målskyttet.


Oscar Andersson får rött kort efter att han dragit ner ”Surprise” Den påföljande straffen slog Fredrik Karlsson i mål…


…och blev såhär glad.


Alex Nilsson har just fått en perfekt passning av Brages målvakt. Tack för det tycktes han tänka och gjorde 3-0.


Christoffer Tapper Holter klappar om Patrik Åström som gjorde matchens sista mål.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser