Annons

Nu invigs nya bryggan i Lill-Olas

Nya bryggan i Lill-Olas, som påbörjades i höstas är redo för alla badglada och invigs imorgon lördag. Målsättningen, att bryggan skulle stå klar under maj månad, har infriats med viss hjälp av vindarnas makter som varit gynnsamma under den kalla och sega vintern.
– På väg ut till soldäck finns burspråk med vilobänkar samt två sektioner liknande ”tårtbitar” med badtrappor till lägre vattendjup, berättar Tom Sörensson som är verksamhetsutvecklare på fritids- och kulturförvaltningen.

Det tilltagna soldäcket på 400 kvadratmeter har utrustats med tre badtrappor samt inglasat räcke runtom för att ge bättre vindskydd och höja känslan av komfort. Pålkonstruktionen under soldäck har också förberetts för en framtida bastubyggnad med vinterbadtrappa.

Annons
 

Nya bryggan ersätter den gamla långbryggan i Lill-Olas som rivs efterhand och blir betydligt kortare. Den återstående delen av den gamla bryggan som bevaras är i första hand tänkt att fungera som soldäck.
– Det finns också idéer om att koppla samman den gamla och nya bryggan med en övergång tvärsöver, säger Tom Sörensson.
– På så sätt kompletterar bryggorna varandra och skapar en inhägnad yta för vattenlek som bidrar till bättre trygghet med överblick från tre riktningar.

Nya bryggan är konstruerad för att var öppen året runt, med belysning på hela sträckan. Bryggan är cirka 220 meter lång.

Program vid invigningen den 1 juni
12.45 Samling på nya bryggans soldäck. Musik.
13.00 Invigningstal av Fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson.
13.10 SEA U berättar om de nyanlagda snorkellederna mellan nya bryggan
och handikappbryggan.
13.20 Gratis badhandduk till de första 50 som tar ett invigningsdopp.  
Mellan programpunkterna framför sångerskan Ulrika Gudmundsson ett Evert Taube-medley ”Taube i våra hjärtan”, kl. 12.45-13.45.

Mellan programpunkterna framför sångerskan Ulrika Gudmundsson ett Evert Taube-medley ”Taube i våra hjärtan”.


220 meter lång och med inbyggda handdukshållare.


Ett par bänkar finns längst ut på soldäck.


Ett inglasat räcke löper runt soldäcket.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser