Annons

Kreativa Alléskapare visar upp Landskrona

Detta ska ni inte missa. Alléskolans elever och lärare har släppt loss kreativiteten i full frihet och på temat Landskrona 600 år hyllar man staden med en fantastiskt fin utställning i stadsbiblioteks entré.
– Det har varit jätteroligt att arbeta med detta och vi har lärt oss mycket om Landskrona, intygar Ibrahim Zein från klass 4A.
– Själv har jag tagit reda på mer om stadsarkitekten Fredrik Sundbärg, berättar han och rabblar samtidigt upp flera av de välkända byggnaderna i Landskrona som arkitekten lät uppföra.

Klasskompisen Jessica Pålsson har även hon forskat bland kändisarna.
– Jag har arbetat med Selma Lagerlöf, säger hon och visar en bild på den Nobelprisade författarinan och text hon själv producerat.

Annons
 

I taket hänger en Bayeaux-inspirerad bonad över Landskronas historia, på bord står modeller över Citadellet och gamla vattentornet,  det finns teckningar från koloniträdgårdar,  kyrkor och i fönstret hänger medeltidinfluerad gardin, ja och mycket mera.
Jag har arbetat med Sveriges vackraste teater, säger Simon Daglawy i 4B och det känns som att eleverna lyckats få med allt det fina som Landskrona har att erbjuda.
– Landskrona, Tyskland och Syrien är bäst, enas killarna om efter att de noggrant skrivit ner webbadressen till Landskrona Direkt.

Utställningen finns på plats tills den 26 juni.


Det bästa med Landskrona.. karnevalen förstås, tycker många av eleverna.


Jessica Pålsson har lärt sig mer om Selma Lagerlöf.


Ibrahim Zein och Simon Daglawy visade Landskrona Direkt runt i utställningen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser