Annons

Ingen nolltaxa för föreningar på konstgräsplaner

Socialdemokraterna Alinda Zimmander, Jonas Karlsson och Jörn Jönsson hade till veckans kommunstyrelsemöte lämnat in en motion som hade rubriken ”Nolltaxa för ungdomsidrotten i Landskrona” . Anledningen till motionen är att de föreningar som använder sig av kommunens konstgräsplaner får betala en avgift för detta, något som alltså socialdemokraterna vill att de ska slippa.
– Föreningarna betala 500 kronor per tillfälle som de använder konstgräset och det är betungande för dessa. Har man nolltaxa i kommunen så ska det gälla alla, säger kommunalrådet Niklas Karlsson (S).
– Mig veterligt så tjänar Fritidsförvaltningen pengar på detta, det vill säga att jag tror att de får in mer pengar i avgifter än vad konstgräset kostar att underhålla, och det kan inte vara meningen. Det kostar att underhålla vanliga gräsmattor också och isbanor och idrottshallar.

Moderaternas kommunalråd Cecilia Lindell tycker dock att avgiften ska finnas kvar.
– Det är dyrt att underhålla konstgräs och därför yrkade vi avslag på motionen, säger hon och får medhåll av Lilian Håkansson (MP)
– Fotbollen är viktig för Landskrona men det finns fler idrotter än så, säger miljöpartisten.

Annons
 

Kommunstyrelsen beslutade efter votering med siffrorna 8-5 att avslå motionen. Socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet. Motionen går nu vidare till kommunfullmäktige för beslut.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser