Annons

Rude BoIS och Hoffmaestro på karnevalen

Det var utlovat en ”Vansinnigt stor akt” när karnevalen idag skulle släppa banden som ska spela under den nio dagar långa sommarfesten. Och att döma av jublet på redaktionen när Rude BoIS lästes upp, så fanns det fog för löftet. För andra är kanske Hoffmaestro, Caroline af Ugglas eller rent av Mikael Wiehe större men att de lokala randiga rockhjältarna som bland annat spelade in klassiska ”6-2”, dagarna efter derby- och premiärkrossen av HIF 2002, återförenas är stort. Kanske festens absoluta höjdpunkt.

– Det har varit lite tunt intresse kring BoIS på sistone och samtidigt var vi jäkligt sugna på att göra en comeback under jubileumsåret, säger Anders Jeppsson, gitarrist i Rude BoIS som nu ser fram emot äntra scenen i tältet på Kasernplan, lördag den 6 juli kl. 21.00.
– Det är 7-8 år sedan sist och det är många som tjatat på oss.

Annons
 

Någon nya skiva är inte på gång men sannolikheten att killarna kommer med någon ny överraskning är stor, eller?
– Det får ni se och höra på karnevalen. Vem vet kanske dyker det också upp någon gästartist, säger Anders Jeppsson med ett leende.

Det var alltså idag på eftermiddagen som jubileumskarnevalen släppte sin så kallad line-up och årets toppartister blir Hoffmaestro och Svenska Akademien.
– 95 procent av bokningarna finns nu med på vår affisch,
säger Sebastian Swärd från karnevalen och gläds extra mycket åt att ha bokat Hoffmaestro till karnevalsinvigningen den 5 juli. Bandet som själv beskriver sin musikstil som Skank-a-tronisk Punkadelica, värmde bland annat upp för Timbuktus spelning på Citadellet 2011.
–  Det är fullkomligt galet fantastiskt att Hoffmaestro kommer inviga årets rekordlånga karneval. Klockan 18.30 kommer Rådhustorget att explodera tillsammans med Sveriges bästa liveband. Efter följer Chords och Norlie & KKV för att sedan avslutas med DJ Alerio. Det kommer att bli en historisk öppning och förhoppningsvis rekordmycket folk på stan – just vad ett jubileum förtjänar, säger Sebastian Swärd och berättar att man så sent som idag gjort klart med hip-hoparna Far & Son.

Bandlistan till jubileumskarnevalen:
Hoffmaestro, Svenska Akademien, Norlie & KKV, Movits, Zara Larsson, Sebjack, Chords, Mikael Wiehe, Caroline af Ugglas, Far & son, Världens Snabbaste Allsång,  Cookies N Beans, Panda da Panda,  Danne Stråhed, Hasse Andersson, Det vet du, Mange Schmidt &Thomas Rusiak, Corroed,  Skitarg, Daniel Lemma, Sister Sin, Burnt out punks, Hurricane Love, Babian, Anna Hertzman , Dan Hylander, Gunhilld Carling, Theresa Andersson, Bloosblasters & Mats Ronander, Beatstones, Pedalens Pågar, Pentus, Estrapade, Claes Lövgrens, Billy, Bob Stevens, Hilding Show, The Dimestore Junkies, Aces of Rock, New York Dance, Ursprunget, Prebens Pågar, Finnigans Hell, Dun Aéngus, Lokal Edjits, Kundalini, Magnificent, Trinity, Glen Parsleys Soulförmörkelseband, Undercover Goes Motown, Royal Ruckus, Odyssey, Maui Waui, Funky Soul King Crew, Moose Brothers, Cupcakes,  Rude BoIS, Gone Fishing, Sander & Gander, Sambatuque, Matracca, Britta & Mälitta, Taket Lyfter, Andi Joseph, Joe Spinacie Combo, Lady Luck Combo, Attitude 69, Lide Najs, Emily & The Darlings, Spink, Flashback, Boice Forever, Sefyr, Linnea Olsson, Svanungar, Majken Tajken, Hanouneh, Hoogans Hjältar, Storskogan, Wannergren, Verse II, Karavan, Dirty Passion, Nilla Nielsen, Kapell Magnell, Elite Street Band, Kontinentalt Dryckesmönster, Martin Nilsson, Landskrona Dansstudio, Inflamation, Alerio, Knutli, Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd och The Bristles.


Hoffmaestro är ett av många band på jubileumskarnevalen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser