Annons

Kemi och kultur på Uranienborgs skola

Med hjälp av en föreställning, en utställning och en film, kommer elever vid Uranienborgs skola på Ven den 5 juni visa hur kemi och kultur hör ihop.

”Don’t you worry child” har eleverna valt att kalla arrangemanget som kommer att utspela sig på en scen där en gång Tycho Brahes slott låg och som idag utgör skolgården.
Vad är kemi har vi frågat oss. Till en början svarade eleverna, som de flesta andra, att det är experiment. Jo, men visst! Men kemi är så mycket annat också. Titeln på vår film syftar till exempel på kemins betydelse för miljön. På utställningen visar vi vår egen produktion – en liten film om miljön, säger Charlotte Kramer, lärare på Uranienborgs skola och hälsar allmänheten välkommen att besöka visningen och utställningen.

Annons
 

På konstutställningen visas kemins samhörighet med konsten. Eleverna tolkar också illustratören Elisabeth Nyhman.
Vi har under läsåret haft kontakt med Elisabeth som nyfiket och intresserat följt vårt arbete och brevväxlat med eleverna. Tyvärr kan hon inte personligen delta på vår utställning men gör det med nio illustrationer som hon skänkt vår skola och med ett glatt lycka till, berättar Charlotte Kramer.

Onsdag den 5 juni, klockan 13.30 är det som gäller.
Båt avgår 11.30 från Venterminalen och tillbaka 15.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser