Annons

Ängsligt AIF föll mot rutinerat Gantofta

Det var upplagt för fest på Asmundtorps IP i gårkväll. Serieledarna tog emot rutinerade Gantofta som i år har varvat ihop ett riktigt bra lag. För AIF så gällde det att försvara sin serieledning, vilket skulle visa sig bli svårt denna kväll. Förlusten skrevs till hela 1-5 och var på inget sätt orättvis.

Gantofta tog kommandot direkt i matchen och Asmundtorpspelarna var inte att känna igen. Hemmalaget uppträde ängsligt och slog gång på gång bort sina anfall. Gantofta vars medelålder var högre överarbetade inte situationerna. Asmundtorp svarar för sin sämsta första halvlek denna säsong.

Annons
 

Redan i sjunde matchminuten kan Gantofta genom Björn Hyllén sätta 0-1 efter ett passivt försvarsspel i hemmalaget. Efter detta trycker Gantofta på och AIF lyckas inte stå emot . Innan halvleken är slut har Gantoftas David Ianos förvaltar två lägen och en straff och halvtidsresultatet 0-4 är rättvist.

Två byten görs i halvtid i hemmalaget vilket får lite bättre fart på spelet. Framför allt kommer backlinjen igång och kantspelet blir mer rakt. Asmundtorp skapar chanser dock känns det som att hemmalagets anfallsspel haft bättre matcher. Tomas Gümüssoy lyckas reducerar till 1-4 i den 69:e minuten. Men innan halvleken är slut har Gantoftas Robin Jakobsson fastställt slutresultatet till 1-5.

Frustrationen i hemmalaget märks under hela matchen och många onödiga varningar togs. Bägaren rinner över helt då Robin Larsson i hemmalaget snackar till sig ett rött kort i den 90:e minuten. Pontus Persson är avstängd nästa omgång då han fick sitt tredje gula kort för säsongen.
Övriga resultat i serien gick emellertid Asmundtorps väg vilket innebär att man fortsätter vara serieledare.
Som tränare kan man aldrig vara nöjd med en första halvlek som vi presterar idag. Vi är inte med från början och viker ner oss inför vår hemmapublik i första halvlek. Men killarna ska ha en eloge att de höjer sig i andra och försöker i alla fall. Ett par onödiga varningar samt ett rött kort är surt. Jag hoppas denna smäll blir en väckarklocka för våra killar och att vi kommer med revanschlust på lördag borta mot Kågeröd, säger AIF-tränaren Johan Paulsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser