Annons

Äldreveckan uppmanar:

Med invigningstal av Elsie Håkansson och musik av Lill Holmqvist och Bosse Lind invigdes igår den fjärde upplagan av Äldreveckan.
– Det är ett digert program även i år. Man kan säga att årets tema är möten över generationsgränserna, säger äldrepedagogen Maria Jönsson Colberger från arrangerande Anhörigcentrum.  Årets programblad skvallrar om det samma, då en fin bild Elsie Håkansson, tillsammans med 2,5 årige Måns Jönsson Colberger pryder framsidan följt av texten ”Lev livet levande!”.

Redan idag är det dags för en tradition under Äldreveckan, nämligen ”Kaktävlingen”.
På Ruth Oscarscafé på biblioteket sker detta och även unga Landskronabor har bjudits in för att delta.  Redan klockan 11 är tidigare polisen, numera allkonstnären Ulla-Britt Bolin på plats och föreläser.
– Jag har under våren varit ute på olika äldreboende och inspirerat de boende till att måla. Resultatet av det kommer vi att ställa ut dels på biblioteket men även på Anhörigcentrum, berättar hon som under fredagen även kommer att bjuda in till kaffekalas på Föreningsgatans äldreboende.
– Jag har köpt in ett par gamla kaffeserviser som ska få oss att minnas barndomens kalas.

Annons
 

Ett spektakulärt och förhoppningsvis rådgivande inslag sker under onsdagen då man i ett samarbete med  BRÅ, polisen, brottsofferjouren och Harlekin bjuder på gatuteater i centrum. 
– Vi ville göra något utöver det vanliga för att öka kunskapen om hur man kan minska risken att bli utsatt för fick- och väskstöld. Tanken var att göra någon form av teater på olika platser i staden och tillsammans med Harlekin utvecklade vi idén, säger trygghetssamordnare Annika Wågsäter..

– Vi har en ambition att vara engagerade inom teatern på så många olika sätt som möjligt, samtidigt som vi är innovativa och tänker utanför boxen. Vi tyckte därför att denna idé var rolig och nappade direkt. Vi hoppas att de som ser gatuteatern den 29 maj både ska ha roligt och få en insikt i hur man kan skydda sig från fick- och väskstölder, säger skådespelare Magnus Wallin från Harlekin.

– Vi kommer att ha folk på plats som klargör att det handlar om teater så att ingen chockas och tror att det sker på riktigt, säger Maria Jönsson Colberger. Representanter från polisen i Landskrona, brottsofferjouren och trygghetssamordnaren kommer också finnas på plats för att berätta om sin verksamhet och svara på frågor.

Gatuteatern kommer du att kunna se på följande tider och platser:
11.00 – utanför City gross
12.00 – på Rådhustorget
14.00 – utanför City gross

Ur det omfångsrika programutbudet noterar vi även seniorzumba, besök av vårdhunden Rasmus, klädbytardag, våga trycka på en smartphone och läsplatta, schlagerdans för gammal och ung och mycket mera.

Hela programmet kan du ladda ner här som en PDF.


Diktläsning står också på programmet under Äldreveckan.


Anhörigsamordnare Annelie Tilly och allkonstnär Ulla-Britt Bolin gläds åt att man kan visa mycket konstverk från de olika äldreboendena under veckan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser