Annons

Säsongens första bortaseger för BoIS

Effektivitet och bra målvaktsspel ledde på måndagskvällen till att BoIS tog sin första bortaseger för säsongen då man slog Assyriska med 3-0. Målen gjordes av Alex Nilsson, Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani och Andreas Dahl.

BoIS tog tre mycket välbehövliga poäng då man slog Assyriska i Södertälje med 3-0 inför 1623 åskådare. Segern innebär att de randiga drog ifrån lagen under kvalstrecket nedåt.
Hemmalaget började matchen bäst. I den 12:e minuten stod BoIS-försvaret och tittade medan Hezha Agai snodde åt sig bollen men Bill Halvorsen räddade vackert.
Några minuter senare hittade Andreas Dahl Christoffer Tapper Holter i djupet men den frie BoISaren lyckades inte göra mål.
Assyriska hade kontroll på matchen och pressade BoIS ganska rejält men Bill Halvorsen storspelade i målet. Ytterligare två gånger gjorde han två klassräddningar innan det var dags för en kalldusch för hemmalaget.
Det var Chistoffer Tapper Holter som hittade Alex Nilsson med en perfekt passning och anfallaren gjorde inget misstag utan pricksköt in sitt första mål för säsongen.
Ledningsmålet gav BoISarna råg i ryggen och spelet jämnade ut sig och i andra halvlek var BoIS bra med på noterna. Sju minuter in i andra räddade Bill Halvorsen än en gång och frustrationen ökade i Assyriska.
Fler och fler hemmaspelare satsade framåt och detta gav större ytor för BoIS.
Med en kvart kvar av ordinarie tid var det dags för kvällens andra randiga mål. Alex Nilsson sköt från distans och Robin Malmkvist i AFF-målet kunde inte hålla bollen. Istället snappade Surprise upp returen och placerade in 2-0.
Fyra minuter senare kom spiken i kistan då BoIS anföll på bred front. Alex Nilsson passade Surprise som vidarebefordrade bollen till Andreas Dahl som i sin tur bredsidade upp bollen i målvaktens vänstra kryss.
Resten av matchen blev en transportsträcka och när domare Lars Olsson blåste av matchen var det ett lättat randigt lag som sträckte upp händerna i luften och jublade åt en rättvis seger. Assyriska skapade en hel del men BoIS spelade smart och var effektiva. Bäst var Bill Halvorsen. Utan hans räddningar, framför allt i första halvlek, så hade kräftgången fortsatt.

Annons
 

Närmast för BoIS väntar Brage som gästar Landskrona IP på lördag klockan 16.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser