Annons

Mycket Fabian Emond under klubban

Vid kvalitetsauktionen på Skånes Auktionsverk för drygt två veckor sedan klubbades en målning av Fabian Emond för 12 500 kronor. Imorgon är det dags för månadsauktion och då ska hela 52 målningar av konstnären auktioneras ut.
– De kommer troligtvis inte att komma upp i sådana summor, tror Joakim Karlsson som kommer att hålla i klubban.

Fabian Emond föddes 1891 och växte upp i en företagsam familj där fadern drev en tunnbindarverkstad med ett flertal anställda. Han hade fyra bröder och alla fem blev affärsmän och företagare. Intresset för konst var redan djupt rotat i familjen, där fadern ofta målade på sin lediga tid. Det var Fabian Emond och dennes bror Martin Emond, som kom att föra detta intresse vidare.
– Det som skiljer de båda bröderna åt var att Fabian inte var intresserad av att sälja sin konst. Han ställde ut en hel del men några prislappar satte han inte upp.

Annons
 

Av de 1109 ropen är mycket just konst.
– De som gillar målningar kommer att få sitt lystmäte tillgodosett. Det är osedvanligt många rop och till största delen handlar det om bildkonst.

Senast gick en mingskulptur för hela 820 000 kronor. Men några sådana summor lär det inte bli tal om imorgon.
– Nej, jag tror inte att något kommer att sticka iväg. Men man vet aldrig vad som händer och det är just det som är spännande. En del grejer går för stora pengar. Andra gör riktiga kap, avslutar Joakim Karlsson.

Auktionen äger rum på Skånes Auktionsverk imorgon tisdag med start klockan 17.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser