Annons

Kyrkogårdens dag med kultur- och konstvandring

Söndagen den 2 juni klockan 13.00- 16.00 blir det ”Kyrkogårdens dag” med olika aktiviteter på Landskrona kyrkogård.

Kyrkogårdens dag – en dag som spegla kyrkogårdarna i landet – har funnits under cirka tio år.
– Det fanns från början en tanke om att ha en nationell dag då alla kyrkogårdar i Sverige deltog, berättar Lars Wall, men man insåg snart att det inte går att ha en och samma dag över hela landet på grund av klimatmässiga skäl.
– Numera bestämmer var och en kyrkogård vilken årstid man vill fira den här dagen. I år har vi valt att lägga den på en söndagseftermiddag. Juni är en vacker månad och kyrkogården är ju även en blommande och öppen kulturpark som det är skönt att promenera i.

Annons
 

Alla besökare kan passa på att få extra blomjord till sina gravar eller gå på kulturvandring med Iris Thomaéus – som har mycket att berätta om de kända historiska landskronabor som ligger begravda här.
Stenverkstaden håller öppet, där kan man få en inblick i arbetet med förgyllning av text och renovering av gravstenar.

Dagen avslutas med en konstvandring med Lars Wall och skulptören Mikael Liljeqvist, som  har gjort många olika konstverk på Landskrona kyrkogård – bland annat fontänen vid nya minneslunden, som är tillverkad av återvunna gravstenar.

Programmet är som följer:

Landskrona kyrkogård
13-15 Öppet på Kyrkogårdens expedition
13-16 Kaffeservering i Livets rum
13.30 Kulturvandring med Iris Thomáeus
13-15 Öppen stenverkstad
13-15 Utdelning av blomsterjord till gravar
15.00 Konstvandring med Lars Wall och Mikael Liljeqvist

Härslövs och Ottarps kyrkogårdar
13-15 Utdelning av blomsterjord till gravar

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser